Як залишити після себе хороше враження: 10 простих порад

16.05.2018 / Новини

Перше враження оманливе – популярна фраза, яка все таки не завжди виправдана. Але, залишити гарне враження на співрозмовника хоче кожен. Ось тільки вдається це далеко не всім.

Причин тому може бути декілька – поганий настрій, хвилювання або щось інше. Втім, це можна змінити, просто зрозумівши, як діяти в такій ситуації.

10 простих порад, як залишити після себе хороше враження:

  1. Зазвичай одразу ж після знайомства люди хочуть, щоб ви трохи розповіли про себе. Подумайте про те, що для вас є найважливішим у житті і розповідайте саме про це. Якщо у вас в якійсь життєвій сфері складається не все вдало, то варто пропустити докладний опис своїх проблем і акцентувати увагу на тому, що у вас виходить найкраще. Всім цікаво слухати про подорожі, незвичайні хобі або цікаву професію.
  2. Проявляйте загальну доброзичливість. Якщо вам вже заздалегідь докладно розписали всі недоліки вашого співрозмовника, перестаньте постійно думати про них, і дайте можливість собі скласти своє уявлення про людину. Ні для кого не секрет, що з різними людьми ми поводимося по-різному. Можливо, ця людина, якій ви авансом дасте шанс на гарне ставлення з вашого боку, стане колись для вас найбільш значущою.
  3. Незважаючи на поради, не намагайтеся запам’ятати імена нових знайомих. Краще зберегти в своїй пам’яті перше враження про них, адже зазвичай воно найбільш правильне.
  4. Коли розповідаєте про себе, не згадуйте імена своїх подруг і родичів. Якщо ви спілкуєтеся в одному професійному колі або у вас схожі інтереси, висока ймовірність того, що ваших друзів знають. Тому думку про вас можуть скласти на підставі того, яким є ваш приятель. Адже більшість людей знають про те, що подібне тягнеться до подібного, тому всі недоліки і непорядні вчинки ваших подруг припишуть і вам.
  5. Не варто розкривати свої мрії і плани на майбутнє. Незважаючи на те, що це є цілком очевидним, багато дівчат допускають таку помилку. Часто вони це роблять через те, що нічим значним і видатним в реальному житті похвалитися не можуть, тому вважають, що їх можуть почати поважати через їхні амбіції.
  6. При спілкуванні не варто переходити на будь-які вузькі теми для розмов. Також не варто висловлювати своє ставлення до різних діячів мистецтва або політики. Найголовніше, не варто давати свою оцінку людям, чия поведінка здається для вас неприпустимою.
    Ви ж не знаєте, хто в яких стосунках перебуває насправді. Крім того, ви не знаєте минулого своїх нових друзів. У сучасному світі найбільше цінується толерантність і лояльність. Ось і постарайтеся виглядати саме такою людиною.
  7. Стримуйте свої емоції, якщо нова компанія вам категорично не сподобалася. Краще ввічливо ухилитися від майбутніх зустрічей, ніж сваритися, сперечатися або щось доводити в перший же день знайомства.
  8. Не варто хвалитися. Цілком можливо, що в тій сфері, якою ви пишаєтеся, ваш співрозмовник досяг набагато більшого, просто скромно зауважує і не згадує про це.
  9. У жодному разі не варто тиснути на жалість, скаржитися на оточуючих і щось просити в перший день знайомства. Повірте, не кожна людина готова вирішувати проблеми першого зустрічного. Тому нічого, крім роздратування, ви не викличете.
  10. Намагайтеся не тільки відповідати на запитання, а й ставити їх. Причому питайте не з поваги, а про те, що ви дійсно хочете знати. Якщо ви хочете запитати щось особисте, то робіть це тільки в тому випадку, якщо про щось подібне не посоромилися раніше запитати вас.

Джерело: Сегодня

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*