Як визначити, чи прослуховують ваш телефон

14.03.2017 / Новини, Статті

Отримати доступ до мобільного телефону для прослуховування не складно. Це можуть зробити не тільки представники правоохоронних органів. Але є ознаки, які вкажуть на вторгнення у приватне життя.

Портал Gazeta.ua назвав приклади того, що ваш телефон у небезпеці:

Смартфон починає гальмувати

Затримки під час дзвінків можуть вказувати на те, що на гаджеті є шкідлива програма, яка потребує часу та займає немало оперативної пам’яті.

Фонові звуки

Якщо ви чуєте якісь незрозумілі шуми або інші фонові звуки, то їх може видавати саме пристрій для прослуховування. Або у вас пошкоджений динамік, або оператор мобільного зв’язку не дуже дбає про своїх користувачів.

Телефон живе власним життям

Якщо гаджет сам вимикається, вмикає підсвічування чи перезавантажується, то у вас проблеми. Шпигунські додатки вимагають оперативної пам’яті та максимальної кількості ресурсів, тому смартфон може перезавантажитись, щоб відновити нормальну роботу. Однак є варіант, що ваш гаджет просто “втомився”, як сказав би мер Києва.

Перегрів батареї

Якщо батарея перегрівається навіть тоді, коли телефон не використовується, то це може вказувати на спеціальне ПЗ (програмне забезпечення). Воно може функціонувати у фоновому режимі та зношувати акумулятор.

SMS-повідомлення

Будьте обачними, якщо вам надходять повідомлення від невідомих осіб із наборами цифр та літер. До слова, різноманітні акції, у яких ви раптово виграли Шевроле Імпалу, не варто брати близько до серця.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*