Як вибрати подарунок на Новий рік – 2019

17.12.2018 / Новини

Алкоголь, чай, кава, цукерки, щоденники, календарі, ручки, брелки, статуетки, светри та рукавички.

Щороку напередодні новорічно-різдвяного періоду люди ламають голову, що подарувати близьким, родичам, колегам та знайомим. Про це – у сюжеті Радіо НВ.

Як вибрати подарунок

Треба вибирати між ціною, користю і практичністю подарунка, зазначила у розмові з Радіо НВ експерт-консультант світського та протокольного етикету Юлія Юдіна. Проте існує так звана категорія “ідеальних подарунків”, які можна дарувати усім і з будь-якого приводу. Один з таких презентів – квіти. Їх можна дарувати як жінкам, так і чоловікам – додала Юдіна. Але треба бути уважними щодо кольору і самих квітів. На Новий рік та Різдво доречно обирати квіти у горщиках.

”Можна подарувати будь-який вид алкоголю. Наприклад, ігристі вина чи старі портвейни – для людини, яка їх колекціонує. Плюс зроблені зі спеціальним побажанням солодощі або такі, які зроблені власними руками. Якщо ми кажемо про сувенірну продукцію, то, безумовно, не варто перевантажувати ані колег, ані знайомих 105-м подарунком собаки на честь майбутнього року жовтої собаки. Краще звернути увагу на ялинкові іграшки”, – зазначила Юдіна.

Подарунки – це окремий напрям маркетингу, розповіла Радіо НВ керівник відділу проектів агентства комунікацій ВАРТО Анна Гавура. Цьогорічні тренди і не тільки у подарунках – це екологічність, мінімалізм, hand made та українське. Подарунок не обов’язково має бути дороговартісним. Важливіше емоційне наповнення та незвичне втілення.

“Ми полюбляємо використовувати набір з кількох предметів. Кілька років тому придумали подарувати новорічний валянок. Його гарно прикрасили, склали у нього бенгальські вогні, пляшку мінералки та новорічну мішуру. Ми придумуємо легенду. Наприклад, що мінералка – це цілюща вода, яка допоможе вам після нового року. Тобто підходимо до питання з гумором”, – розповіла вона.

Подарунок для чиновника

До вибору подарунків для чиновників треба підходити з особливою увагою, зазначив у коментарі Радіо НВ керівник відділу інформаційної політики НАЗК Богдан Церковняк. Він розповів, які подарунки дарувати посадовцям, щоб потім не відповідати за хабарництво.

Відповідно до статті 23 закону Про запобігання корупції подарунки будь-якої вартості можуть дарувати чиновникам близькі особи. Обмеження щодо вартості подарунків також не поширюється на подарунки, які одержуються в результаті знижок на товари, послуги, призи, премії чи виграші. Також є випадки, коли посадовій особі заборонено приймати подарунки, незалежно від їх вартості – додав Церковняк.

Будь-які подарунки декларуються, якщо вони коштують понад вісім тисяч вісімсот десять гривень. Якщо вартість більша, то посадова особа протягом десяти днів зобов’язана подати повідомлення про суттєві зміни майнового стану.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*