Як “воскресити” свої новорічні обіцянки: п’ять кроків

04.02.2018 / Новини, Статті

Ким би не був творець геніальної ідеї спалювати в новорічну ніч записку зі своїм бажанням, він забув про одну дрібничку – що варто зберегти її копію.

Для чого? Щоб не поховати її разом з попелом в келиху, а таки здійснити те бажання. Тому якщо ваша резолюція уже ледь дихає або взагалі впала в сплячку до наступного Нового року, то є проста інструкція, як повернути їй енергію, – пише Новое время.

Як оживити свою новорічну резолюцію

  • Для початку спитайте себе чи варто її оживляти. Вам дійсно треба пробігти той напівмарафон? Насправді хочете навчитися писати код? Стати вегетеріанцем? Чи іконою стилю в Інстаграмі? Ми часто придумуємо собі якісь цілі просто тому, що всі довкола цим займаються. А нам лячно бути “не в тренді”.  Але щоб робити те, що й усі, не треба було чекати аж новорічної ночі. І виконання такої обіцянки якраз тому і йде зі скрипом, бо нам самим це сто років не треба. Тому оживляти резолюцію є сенс тільки тоді, коли ми певні: це наше бажання, а не нав’язане стрічками соцмереж, успіхами колег чи очікуваннями рідних.
  • Забудьте слово “резолюція”. “Резолюція” звучить пафосно й урочисто, але якось напівмертво. Так, ніби ми поставили свій підпис під наказом, вмили руки і пішли доїдати олів’є. Мовляв, хай хтось виконує. Тільки штука в тому, що ми і є ті “хтось”. Ніхто замість нас не почне краще харчуватися чи тренуватися. Ніхто замість нас не візьметься за той клятий підручник іспанської, який давно мозолить око. Тільки ми самі. А щоб нам самим захотілося це все робити, варто позбутися слова “резолюція”. Замініть його на “виклик”. Свій виклик собі самому на 2018 рік. Від такої постановки задачі одразу прокидається більше азарту, правда?
  • Грайтеся зі своїм бажанням. Такий підхід моментально змінить всю картину. Слідувати новорічним обіцянкам більше не буде марудно, обтяжливо чи страшно. Якщо це просто гра, то про яку нудьгу чи страх може взагалі йти мова? Звісно, грі потрібні правила. Тож варто придумати їх і ретельно розписати: що можна робити, що ні, які штрафні, який інвентар брати і коли можна святкувати фініш.
  • Періодично нагадуйте собі, що ви в грі і звіряйте прогрес. Коли у вас мільйон всяких справ, то дуже легко відсунути на задній план свою новорічну обіцянку. Це, зрештою, успішно роблять вісім із десяти мрійників. Тому варто встановити нагадування на телефоні, робочому столі чи залишити записку на холодильнику. Нехай ваш виклик постійно дає про себе знати і підштовхує до дії. Так ви не дасте йому шансу померти чи знову впасти в сплячку.
  • Готуйтеся йти маленькими кроками і помилятися. Причина того, що більшість резолюцій вмирають, так і не ставши на ноги, саме в тому, що ми вимагаємо від себе всього й одразу. І через нетерплячку передчасно здаємося або ставимо на бажанні хрест. А маленькі кроки здатні зробити в рази більше, ніж божевільні гонки раз в місяць. Для цього непогано б подробити глобальну ціль в дусі “виграти чемпіонат” чи “запустити бізнес” на менші. Тоді протягом всього року у вас буде купа приводів святкувати свої маленькі перемоги. Чи невдачі. Їх, між іншим, теж корисно святкувати. Це допомагає не хапатися за голову – “все пропало”, а збиратися з силами і з добрим настроєм йти далі, засвоївши урок.

Кожне наше бажання може вмерти так само швидко, як і народилося. Щоб дати йому шанс втриматися на ногах і за рік вирости, від нас вимагається не так вже й багато. Просто кинути собі виклик і налаштуватися на довгу захопливу гру.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*