Як волинські нардепи працювали протягом року

24.11.2016 / Новини

У Верховній Раді України про проблеми регіонів звітують 105 депутатів-мажоритарників. Волинь у парламентів представляють шестеро.

Тож про діяльність обранців Волинської області звітувала сьогодні, 24 листопада, Громадянська мережа ОПОРА під час публічної дискусії на тему: «Депутати-мажоритарники Волинської області: успіхи та невдачі за рік роботи», пише VIP.

Загалом дослідження роботи народних депутатів Громадською мережею ОПОРА тривало з 1 лютого і до сьогодні.

Координатор мережі у Волинській області Катерина Шарпата наголосила, що моніторинг ставив перед собою за мету підвищити прозорість та відповідальність регіональних обранців. Тож аналізували діяльність народних депутатів у парламенті та на виборчих округах. За кількістю відвіданих засідань Верховної Ради та комітетів найкращий показник – 100 % та 85 % у Ігоря Гузя, найгірші – 68 % та 17 % – у Сергія Мартиняка та Степана Івахова відповідно.

За кількістю виступів у парламенті показники такі: у Ігоря Гузя – 26, Сергія Мартиняка та Степана Івахова – нуль, Ігоря Лапіна – сімнадцять.

Діяльність народних депутатів в окрузі ОПОРА аналізувала за наявністю громадських приймалень, особистих прийомів, публічних заходів та їх участі у роботі міських рад і комісій. Так, до прикладу, особистих прийомів Ігор Гузь провів п’ять, Ігор Лапін – один, Сергій Мартиняк, Степан Івахів – нуль.

Щодо публічних заходів, то діяльність Гузя нараховує 66, Лапіна – дев’ятнадцять, Мартиняка та Івахова – нуль.

До співпраці з міськими радами та комісіями Гузь долучався п’ятнадцять разів, Лапін – п’ять, Мартиняк та Івахів – нуль.

«Проаналізувавши кожну область та діяльність їхніх депутатів-мажоритарників, Волинь отримала шістнадцяту позицію у загальному рейтингу. За діяльністю народних депутатів у парламенті – тринадцяту, в окрузі – сімнадцяту», – підсумувала Катерина Шарпата.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*