Як вантажівку з 1,5 тоннами бурштину пропустили через «Ягодин»

17.03.2016 / Новини

У Держприкордонслужбі пояснили, чому не перевіряли вантажівку з бурштином на Волинській митниці – вона прийшла у пункт пропуску «Ягодин» повністю оформленою.

Так, у Держприкордонслужбі України провели «розбір польотів» і з’ясували, що затримана у польському Дорогуську вантажівка пройшла митне оформлення на внутрішній митниці в Україні, і тому не було підстав її перевіряти. Саме так прокоментував ситуацію з фурою, яка вивезла з України бурштин на суму у 5,6 мільйона євро, помічник голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян, – пише Укрінформ.

Таким чином за таку рекордну контрабанду бурштину має нести відповідальність відомство Романа Насірова – Державна фіскальна служба України.

«Фура йшла під митним оформленням з внутрішньої митниці України. Тобто, вона була оформлена та запломбована. Відповідно підстав для перевірки та оформлення на кордоні не було. Ми лише перевірили документи», – сказав Слободян.

Він зауважив, що товар зазначався зовсім інший. «Ми не мали оперативної інформації про можливе приховання контрабанди. У такому випадку ми могли б ініціювати спільну перевірку, однак, аргументів у нас не було», – пояснив Слободян. Він також нагадав, що за оформлення вантажів під митним оформлення відповідає митниця і тому всі питання до неї.

Речник зауважив, що у Польщі переміщення бурштину не є кримінальним злочином, тому контрабандисти можуть відбутись лише штрафом. Слободян не уточив, яка саме митниця оформляла вантажівку, зауважив лише, що це була центрально-східна митниця.

Як учора повідомляв Кордон, польські прикордонники запобігли спробі незаконного перевезення через українсько-польський кордон майже 1,5 тонн бурштину загальною вартістю близько 24 мільйонів злотих (5,6 мільйона євро.) Бурштин був схований у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України в Польщу. Такої великої незаконної поставки партії бурштину на польському кордоні ще не було. Під час огляду автомобіля працівники митниці виявили, що під мішками з легальним товаром приховані пакети і картонні коробки, заповнені бурштином.

ДИВИТИСЬ БІЛЬШЕ ФОТО

Джерело

3 Коментарів Як вантажівку з 1,5 тоннами бурштину пропустили через «Ягодин»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*