Як у школах Нововолинська проходитиме навчання з 1 вересня

12.08.2020 / Новини

1 вересня нововолинські школярі підуть до школи, за умови дотримання усіх епідеміологічних норм.

Як зазначила начальниця управління освіти Ольга Лакиш, згідно з постановою санітарного лікаря України, у закладах обов’язковий масковий режим для вчителів та частковий для учнів, температурний скринінг тіла працівників закладу, учням – у разі погіршення стану, соціальна дистанція, також наявні дезінфектори та санітарні кімнати, – передає Нововолинськ.com.ua

«Впершу чергу – це все таки соціальна дистанція, яка має існувати, спеціальний рух, що має бути створений у кожному закладі, спеціальні доріжки, що будуть виміряні стрілками і стрічками», – зазначила начальниця управління освіти.

Для шкіл розроблені єдині санітарні норми, проте кожен заклад розробляє власний алгоритм роботи в умовах адаптивного карантину, адже це залежить від площі закладу та кількості учнів.

«До прикладу, одна школа може працювати в одну зміну, інша – у півтори, третя  – у дві зміни. Це залежатиме від специфіки кожної школи», – інформує Ольга Лакиш.

Особливий режим встановлюється у харчоблоках. Відтак, згідно з нормами, між столами має бути відстань 1,5 метри, а максимальна кількість дітей за ними – чотири.

Крім цього, відповідно до розробленого алгоритму щодо роботи шкільних їдалень, у закладах змінюють розклад занять.

«Ми зміщуємо графіки розкладів занять, наприклад, урок молодших класів і старшокласників може не співпадати, для того, щоб забезпечити обов’язковим гарячим харчуванням 1-4 класи і пільгові категорії», – повідомляє Лакиш.

Також у школах створять окремі буфетні зони та проведуть опитування серед старшокласників, аби відповідно до їхнього замовлення та бажання організувати окреме гаряче харчування.

Директорка Нововолинського ліцею №8 Людмила Шиян, розповідає, що у закладі активно триває підготовка до нового навчального року. Зокрема, задля уникнення скупчення дітей, з першого вересня будуть відкриті чотири входи із окремими кольорами. Для того, щоб краще орієнтуватися, у приміщеннях закладу встановлять вказівники з відповідним кольором та переліком класів.

Окрім цього, в управлінні освіти наголосили на тому, що дітей до шкіл прийматимуть без обов’язкового медичного догляду і медичної довідки. Проте, повністю його не скасовують, а відкладають на певний час.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*