Як у Шацьку вирували “хокейні пристрасті”

31.01.2017 / Новини, Спорт

У неділю, 29 січня, на озері Велике Чорне у Шацьку вирували хокейні пристрасті.

Про це інформує “Волинь-нова”.

Ініціатором турніру під назвою «Кубок Шаковеля» виступила туристична фірма «Shakovel». Попередньо заявки подали чотири команди, але прибуло лише три – шацький «Shakovel» (назву утворено від «Шацька» – але співзвучно з «Буковелем» та «Куршавелем»), команда із села Згорани Любомльського району та хокейний колектив із Ковеля. Натомість команда з Володимира-Волинського в переддень проведення турніру вимушено відмовилася від участі у ньому: більша частина гравців опинилася «в лазареті», тож «нашкребти» боєздатний колектив просто не було з кого.

Трьох команд для справжнього турніру замало… Ситуацію виправили ковельчани. Вони розділилися на дві команди під умовними назвами «Ковель-1» і «Ковель-2».

У такий спосіб турнір було врятовано.

Відкривали змагання голова Шацької РДА Василь Голядинець та голова Шацької районної ради Сергій Карпук. Вони побажали всім командам успіхів, а також висловили сподівання, що хокей на Шацьких озерах стане не менш популярним, ніж літній відпочинок.

Глядачі побачили справжню безкомпромісну чоловічу боротьбу у кожному із шести поєдинків. Гравці шацького клубу «билися» неначе леви, проте поступилися двом суперникам: «Ковелю-1» з рахунком 1:5 і «Ковелю-2» з рахунком 4:7. Водночас «Shakovel» розгромив «Згорани» – 7:3.
Поєдинком за перше місце фактично стала очна зустріч «Ковеля-1» і «Ковеля-2» (адже обидва вони перемогли й «Згорани» – відповідно 5:4 і 5:2). Здавалося б, «номер 1» має бути сильнішим за «номер 2». Проте вийшло якраз навпаки: «Ковель-1» поступився «Ковелю-2», та ще й зі справжнім хокейним рахунком 2:9.

Переможцям турніру – окрім, власне, «Кубка Шаковеля» – дістався спеціальний приз – відпочинок в оздоровчих чанах маєтку «Nester-House».

Ну а втішні призи одержали всі учасники турніру. Заряд позитивних емоцій отримали і вболівальники. Вони захоплено спостерігали за перебігом подій на льодовому майданчику й палко підтримували учасників. А дехто й просто катався на ковзанах неподалік. Тим часом від холоду (того дня у Шацьку були комфортні «хокейні» «мінус 3») люди рятувалися цілющим трав’яним «Шацьким чаєм», завареним за старовинним рецептом в казані на відкритому вогні.

Організатори турніру, Володимир Кубай та Сергій Грицюк, вдячні всім, хто допомагав у його проведенні.

Так, за сприяння голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця тепер каток має борти, а з матеріалами допоміг підприємець Володимир Шум.

Підсумкове становище команд на «Кубку Шаковеля»:

  1. «Ковель-2»: 3 перемоги – 0 поразок (21:8)
    2. «Ковель-1»: 2 перемоги – 1 поразка (12:14)
    3. «Shakovel»: 1 перемога – 2 поразки (12:15)
    4. «Згорани»: 0 перемог – 3 поразки (9:17). Проте команда з Любомльського району затято «билася» у кожному поєдинку.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*