Як у Шацькому районі готуються до літнього сезону?

11.03.2017 / Новини

В Шацькому районі розпочали підготовку до літнього сезону відпочинку.

Це питання розглядали на оперативній нараді в Шацькій районній держадміністрації, яка відбулася 6 березня під головуванням Василя Голядинця, голови РДА, – пише “Район.Шацьк”.

Про підготовку району до майбутнього літнього сезону відпочинку співдоповідали начальник комунального підприємства «Будинкоуправління» Іван Коваль, Світязький та Пульмівський сільські голови Микола Цвид і Руслан Кушнір відповідно, директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко, начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ Світлана Сулік.

Іван Коваль ініціював проведення через тиждень-другий в районі наради обласного значення за участю власників баз відпочинку з обговорення всіх наболілих питань по відпочинковому сезону.

Повідомив також, що завершується процес виготовлення проектної документації з капітального ремонту центральної дороги в урочищі Гряда (з бруківкою, з облаштованими тротуарами, лавочками тощо).

-Це дороговартісний проект з бюджетом близько 4 мільйонів гривень. До проекту по дольовій участі залучатимуться власники баз відпочинку, селищна рада, інвестори. Роботи можуть проводитися у декілька етапів і затягнутися в часі, – повідомив Іван Коваль.

Микола Цвид сказав, що оновлюється технічна документація на співфінансування проекту по каналізуванню населених пунктів, що розташовані поблизу озера Світязь.

Василь Голядинець дав доручення сільському голові навести елементарний порядок на приозерних територіях, де здійснюється торгівля:

-У минулі роки там був хаос і невпорядкованість. Є ж певні вимоги по облаштуванню малих архітектурних форм. Зробіть це. Бо не бізнесмени повинні вам диктувати свої закони, а навпаки – ви їм.

Володимир Захарко поінформував присутніх, що національний парк продовжить роботу з облаштовування в районі рекреаційних пунктів. Цього року на черзі – куточок відпочинку біляозера Перемут.

На даний час вирішується питання функціонування в правовому руслі екологічного поста в урочищі Венське. І хоч нарікань на його роботу багато у приїжджих відпочивальників, але залучені кошти йдуть на покращення екологічної ситуації в районі.

-Тільки у минулому році працівниками парку було вивезено з прибережних смуг наших озер 520 метрів кубічних сміття. Зараз приступаємо до вивезення цього «добра», що залишилося з минулого року. Пройдемося береговими лініями озер, щоб сезон зустріти у всеозброєнні, – відзначив Володимир Володимирович.

З метою забезпечення додаткових надходжень по єдиному податку та податку з доходів фізичних осіб Світлана Сулік запропонувала провести в районі координаційну нараду з керівництвом Шацької селищної громади, Світязької сільської ради, санаторію «Лісова пісня», ВАТ «Волиньтурист», ПВКП «Плесо», ТОВ «Шацький ринок», ШНПП, а також підприємцями Володимиром Шумом та Лесею Марчук.

З вищевказаними суб’єктами підприємницької діяльності необхідно узгодити питання щодо надання дозволів на розміщення об’єктів торгівлі та надання послуг тільки за наявності витягу про реєстрацію платником єдиного податку. Крім того, інформацію щодо укладених договорів Світлана Володимирівна запропонувала надавати до Шацької РДА, що дасть можливість здійснювати дієвий контроль за збільшенням дохідної частини бюджетів різних рівнів.

-Враховуючи, що в 2016 році Світязькою сільською радою як податковим агентом по туристичному збору не забезпечено надходження цього виду податку від громадян, які здають в найм житло в літній період, пропоную відповідним контролюючим органам – Шацькому відділенню поліції спільно з Шацьким відділенням Ковельської ОДПІ та Світязькою сільською радою – розробити алгоритм дій, щодо виявлення на території громади осіб, які здійснюють таку діяльність без належної реєстрації. З метою залучення додаткових надходжень по акцизному податку Шацькій селищній громаді, Світязькій, Пульмівській сільським радам, згаданим вище закладам та підприємцям слід надавати дозволи на розміщення торгових точок за умови представлення ліцензії, зареєстрованої в органах місцевого самоврядування та Шацькому відділенні Ковельської ОДПІ, – наголосила очільник податкової.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*