Як триває розмитнення “євроблях” на Волині (ВІДЕО)

11.02.2019 / Новини

За оцінками Мінфіну, в Україні перебувають до 500 тис. авто на єврономерах. В уряді вважають, що приблизно половина всіх автомобілів легалізується. Доля решти залишається під питанням.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

“Зараз я охарактеризую ситуацію на митниці як ажіотаж, оскільки законодавець видав лише 90 днів як період, протягом якого люди можуть скористатись пільгою на сплату акцизного збору, зрозуміло, що більшість охочих не хоче платити повну вартість, бо після 22 лютого сплачуватимуть повну ставку акцизного збору”, – розповіла Валентина Черниш, головний інспектор по доступу до публічної інформації Волинської митниці ДФС.

Багато скарг у населення виникає через не відповідність ціни під час придбання і оцінкою її на митниці.

“Ціна не дорівнює митній вартості ми перевіряємо по каталогу, і в даному випадку людина, що купила авто за 2000, а митники оцінили, в 3000 умовно. Я рахую ,що ви можете порадіти, що вмієте торгуватись і купили авто дешевше на ринку, ніж воно коштує насправді”, – зауважила вона.

Щодоби через Волинську митницю приїжджає понад 700 авто, оскільки Луцьк розташований близько до кордону і має розвинуту інфраструктуру. Поряд з митним постом “Луцьк” знаходиться і сервісний центр, вже власники машин отримують нові українські автономери.

Детальніше у сюжеті:

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*