Як швидко зняти стрес на робочому місці: сім важливих порад

15.03.2017 / Новини, Статті

У сучасному світі люди дуже часто піддаються впливу різноманітних зовнішніх подразників, особливо на роботі. Через це ми не можемо зосередитись, а продуктивніть значно знижується.

Експерт зі здоров’я Зої Бларовськи назвала кілька простих та швидких способів розслабитися і зняти нервове напруження, не вдаючись до алкоголю чи різноманітних таблеток, передає  care2.

1. Веселе відео

Смішний та навіть безглуздий ролик зможе перезарядити мозок та заспокоїти. Люди, які періодично відволікаються на смішні відео та кумедні картинки працюють продуктивніше та легше виконують складні завдання.

2.Зелений чай

Амінокислоти, яких у цьому напої дуже багато, чудово зменшують стрес-реакцію організму. Тому коли людина стикається із труднощами, вона переносить їх набагато легше. Також зелений чай дуже добре заспокоює.

3.Запах апельсину

Щоб зняти напруження достатньо нанести ефірну олійку апельсина на шкіру або ж просто розрізати апельсин навпіл. Чи, до прикладу, покласти кілька апельсинових шкірок на робочому місці.

4.Головоломка

Неочікувано, однак якщо сконцентруватись на вирішенні якоїсь задачки, то організм значно краще переносить стрес та чудово відпочиває при цьому. Це може бути кросворд, судоку чи, наприклад, пазли.

5.Улюблена музика

Зменшити стрес, зняти тривожність, знизити тиск, нормалізувати частоту серцевих скорочень та рівень гормону стресу – з цим усім може впоратись ваша улюблена пісня. До того ж, прослуховування приємної музики може допомогти під час вирішення складних завдань.

6.Масаж рук

Не встаючи з робочого крісла, можна легко позбутись стресу за допомгою масажу рук. Для цього потрібно лише кілька хвилин легко помасажувати собі долоні.

7.Глибоке дихання

Повільні та глибокі вдихи та видихи чудово долають напруження та стрес. Вони уповільнюютьт серцевий ритм і нормалізують рівень гормону стресу в крові. До того ж, таке дихання забезпечує організм киснем.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*