Як правильно зберігати взуття у міжсезоння?

13.05.2017 / Новини, Статті

Літо все ближче, тому варто ховати зимове взуття якнайдалі у шафу. Але зробити це потрібно правильно.

Адже від того, як зберігатиметься зимове взуття, залежить його зовнішній вигляд перед наступним сезоном, – пише сайт 24.

Правильний догляд і зберігання взуття можуть на кілька років продовжити життя улюблених чобітків і черевиків. Тому, за справу.

Спершу треба підготувати взуття до зберігання. Найперше, його потрібно почистити – відмити від пилу і бруду. Особливо підошву, адже там найбільше накопичується пісок, ґрунт та інші забрудники. Додайте в теплу воду трохи рідкого мила чи шампуню і за допомогою ганчірки протріть взуття. Потім приберіть зайву вологу сухою ганчіркою. Якщо треба, просушіть при кімнатній температурі. Пам’ятайте, що не можна сушити взуття біля обігрівачів чи батарей. Краще скористайтеся спеціальними сушарками.

Коли взуття висохне, його потрібно змастити кремом. В ідеалі колір крему має бути таким же, як і колір взуття. Втім, іноді важко підібрати потрібний колір, тому можна скористатися безбарвним кремом. Головне – не мастити ним взуття чорного кольру, бо воно може потускніти. Круговими рухами нанесіть крем на всю поверхню. Для кожного матеріалу – замші, лаку чи нубуку – використовуйте лише спеціальні засоби догляду.

Перед тим, як відправити взуття на зберігання, його варто наповнити папером або спеціальними вставками для взуття з картону. Це потрібно зробити для того, щоб взуття не деформувалося. Чоботи з високими халявами в жодному разі не можна згинати. Вставте в них спеціальний картон або ж старий журнал. Підійде також рол з-під паперових рушників.

До речі, досить зручно зберігати чоботи у шафі на вішаку. Для цього створили навіть спеціальні пристрої. Втім, можна зробити такий і самому. Знадобиться затискач для паперу і вішак. Зтискачем скріплюємо чоботи і чіпляємо їх на вішак, а потім розміщуємо у шафі. Можна також використати вішак для штанів. Але у такому варіанті потрібно буде захистити чоботи від пошкоджень м’якими ганчірками.

Якщо варіант з вішаками вам не підходить, можна поскладати взуття у коробки, щоб улюблена пара не пом’ялася під час довготривалого зберігання. Хтось користується пластиковими ящиками чи спеціальними контейнерами. А ще хтось складає взуття в один великий органайзер для економії місця. Його можна придбати у господарському магазині. Органайзери бувають різноманітних форм і розмірів. А коштують від 100 до понад 300 гривень.

Не зберігайте зимове взуття у контейнерах, що не пропускають повітря. Інакше у ваших улюблених черевиках може завестися пліснява чи грибок. Делікатне лаковане взуття варто тримати у спеціальних взуттєвих колодках. Якщо зберігаєте взуття в одному великому ящику, обмотайте його спеціальною тканиною, щоб воно не потерлося і не подряпалося. Якщо ж у зимовому взутті є хутро, покладіть у коробку засіб від молі. Не завадять і подушечки з силіконовими кульками. Їх можна знайти у коробці з новим взуттям. Ці подушечки поглинають зайву вологу. Але якщо їх у вас немає, можна використати звичайну сіль.

Ще кілька ідей для зберігання. Досить зручно тримати взуття у спеціальній взуттєвій шафі. Знизу можна поставити чоботи. Посередині черевики. А на найменших полицях – кеди, кросівки і туфлі з босоніжками. Якщо в оселі мало місця, можна скористатися спеціальною дощечкою. Поставте на неї взуття і помістіть під ліжко. Ще один варіант – використати пластикові труби. Розріжте їх на секції і поскладайте у них взуття.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*