Як правильно відпочити, щоб не втомитись під час новорічних свят

05.01.2018 / Новини, Статті

Новорічні свята, які цього року розтягнулися аж до 9 січні, – це час для лінощів та відпочинку. Щоб повернутись на роботу свіжим та повним сил – потрібно дотримуватись кількох простих правил.

Під час новорічних свят – робіть те, чого ви не робите на роботі. Якщо ви весь день самотньо сидите в офісі, відправляйтеся на каток у великій компанії або на вечірку з танцями. Роботу, пов’язану зі спілкуванням з людьми, можна замінити на читання книги в тиші.

Звичайно, хочеться встигнути відвідати всі вечірки і все новорічні вистави, покататися на лижах, а ще потрібно обійти родичів. Але дайте собі трохи часу і на лінощі, адже веселощі “з-під палки” не принесуть бажаного задоволення.

Як правильно відпочивати

Більше рухайтеся

Не варто лежати все канікули в ліжку, дивлячись серіали. Фізична активність стимулює вироблення гормону радості ендорфіну. Тому навіть проста прогулянка змусить вас відчути себе більш щасливим і бадьорим.

Уникайте неприємних тем для розмов

Боріться зі спокусою обговорити внутрішню і зовнішню політику, питання дискримінації окремих груп населення – все те, що викликає запеклі суперечки і залишає неприємний післясмак. Говоріть про що-небудь приємне, щоб відволіктися від стресу, а не зануритися в нього.

Не зловживайте алкоголем

Свята рідко обходяться без спиртного, але сильно налягати на нього не варто. По-перше, алкоголь посилює стрес. По-друге, важке похмілля дуже втомлює і практично “вбиває” цілий наступний день.

Виспіться

Якщо ви не жайворонок, будьте реалістом і не плануйте нічого на ранній ранок. Висипатися важливо для роботи мозку, і якщо в будні ви не можете собі дозволити пізніх підйомів з ліжка, скористайтеся канікулами.

Дотримуйтесь режиму

Так, виспатись ви можете собі дозволити. Але повністю перебудовувати режим на засинання під ранок – точно не варто. Бо вам загрожує дуже важкий робочий тиждень, коли ви не зможете вчасно заснути і весь день будете без сил.

Не переїдайте

Щедре застілля спричинить за собою слабкість і сонливість, тому що організм буде витрачати енергію на перетравлення їжі. Тож постарайтесь не проводити всі свята за столом, бо інакше – ви будете постійно втомленим і сил на інші розваги у вас просто не вистачить.

Відкладіть домашні справи

Рутинні справи типу миття посуду або підлоги виконувати, звичайно, доведеться. А ось ремонт або генеральне прибирання краще перенести. Навряд чи ви потім весь рік будете згадувати, як весело і вражаюче відмили підвіконня і вимикачі або переклеїли шпалери.

Джерело: Lifehacker

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*