Як працює народний депутат Ігор Гузь

22.08.2018 / Новини

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції.

Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні журналісти видання “Слово і Діло” розбирались, як працює Ігор Гузь (фракція “Народного фронту”).

Гузь пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за одномандатним виборчим округом №19 (Володимир-Волинський, Волинська область). За час каденції нардеп дав 98 обіцянок, з яких 44 виконав (45%), а 13 – провалив. Ще 41 обіцянку йому належить виконати протягом року.

Народний депутат України Ігор Гузь дав 98 обіцянок:

  • – 41 У процесі
  • – 44 Виконано
  • – 13 Не виконано

Нардеп активно працював як на окрузі, так і в сесійній залі, тому в нього зафіксована велика кількість власних, а не лише прописаних у програмі партії обіцянок.

Рік тому Гузь обіцяв організувати страйк у Києві, якщо влада заморозить будівництво 10-ї Нововолинської шахти. Він повідомив, що запропонований проект бюджету на 2018 рік передбачає виділення лише 10 мільйонів гривень для потреб шахти, а це фактично означає скорочення штату, консервацію або реальне закриття. На його думку, фінансування має бути хоча б на рівні 100 млн грн, яких вистачить для виплати зарплати й підтримки шахти в робочому стані, але не для її добудови.

Наприкінці листопада Гузь зареєстрував постанову про звільнення з посади міністра вугільної промисловості Насалика в зв’язку з його бездіяльністю в питанні розвитку галузі. Парламентар звернувся до прем’єр-міністра Гройсмана з вимогою вирішити проблеми шахт регіону, в тому числі щодо виплати заборгованості із зарплати.

Як і обіцяв, нардеп не голосував за держбюджет-2018, яким на шахту «Нововолинська» передбачені лише 10 мільйонів гривень. Однак до кінця 2017 обіцяний страйк шахтарів на чолі з Гузем у Києві так і не відбувся.

Нардеп обіцяє організувати страйк в Києві, якщо влада намагатиметься заморозити будівництво 10-ї Нововолинської шахти

  • Сказано 14 вересня 2017 р.
  • Статус обіцянки: НЕ ВИКОНАНО

Зазначемо, що в липні гірники “Нововолинської” відмовилися підніматися на поверхню, вимагаючи виплати зарплати за останні три місяці. Гузь заявив, що з таким стикалися працівники шахт №9 і “Бужанська”.

“Це “системна” політика горе-міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика в напрямку знищення вугільної промисловості на Волині. Постійні борги, присутність “смотрящих”, відсутність коштів на переоснащення шахт і головне – відсутність чіткої позиції щодо добудови єдиної шахти в країні, яка будується, – шахти №10 “Нововолинська”, – заявив нардеп, додавши, що якщо акції протесту не дадуть потрібного результату, буде “мирний похід” шахтарів до Києва.

Відзначимо, що в липні 2018 року шахтарі з усієї України блокували урядовий квартал і на початку серпня Рада ухвалила законопроект про виділення 1,4 мільярда гривень на погашення боргів перед гірниками.

У 2016 році Гузь мав намір ініціювати присвоєння озеру Світязь статусу курортної зони вже до кінця року. Через збільшення кількості туристів на території баз відпочинку потрібно вирішувати проблеми відсутності каналізації та полігону твердих побутових відходів. Гузь повідомив, що для вирішення цих питань він співпрацює з профільним міністерством, а також над законопроектом про надання державного статусу курортної зони Шацькому району (або окремим його територіям).

Нардеп пообіцяв ініціювати присвоєння озеру Світязь статусу курортної зони вже найближчим часом

  • Сказано 20 травня 2016 р.
  • Статус обіцянки: НЕ ВИКОНАНО

Він повідомив про результати наради з місцевою владою, головною темою якої було обговорення механізму для прискорення роботи з надання статусу курортної зони державного значення Шацькому району. З ініціативи нардепа робоча група збиралася відвідати Миргород (Полтавська область) та Хмільник (Вінницька область), щоб оцінити, які преференції мають ці міста після отримання статусу курортної зони. Однак обіцяного законопроекту нардеп так і не подав.

При цьому Гузь впорався зі своїм запевненням, що фестиваль “Княжий” стане традиційним і проходитиме й надалі. В липні 2018 року фестиваль пройшов у зазначені терміни.

Також Гузь обіцяв боротися із закриттям малокомплектних шкіл в Любомльському районі.

“Виконання розпорядження Міністерства освіти про закриття малокомплектних шкіл у Любомльському районі Волинської області проводиться головою райдержадміністрації Миколою Пархомуком без узгодження з громадою. Я вимагатиму в президента звільнити чиновника, якщо діалог з жителями району не відбудеться”.

Гузь обіцяє боротися із закриттям малокомплектних шкіл у Любомльському районі

  • Сказано 8 вересня 2016 р.
  • Статус обіцянки: ВИКОНАНО

“Крім того, обласна державна адміністрація підтримує таку масову ліквідацію шкіл, погрожуючи не надавати шкільних автобусів. Для вирішення зазначеної проблеми планую розробити зміни до законодавства про проходження навчання не вдома, а в школах”, – заявив нардеп.

У вересні Ігор Гузь повідомив, що за результатами телефонної розмови з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич та її заступником Павлом Хобзеєм щодо проходження навчання не вдома, а в наявних сільських початкових школах, досягнута попередня домовленість щодо вирішення зазначеного питання. У грудні 2017 року депутат повідомив нам, що протягом року жодна малокомплектна школа в Любомльському районі не була закрита.

До кінця каденції нардепу належить виконати ще 41 обіцянку. Нардеп має намір боротися за Нововолинську шахту №9, яку збираються закрити.

“Ми будемо боротися за шахту разом із профспілками, жителями Нововолинська та сім’ями шахтарів. Я вважаю, що 9-та шахта має право на існування, й ми маємо переконати уряд не закривати її”, – заявив Гузь.

Ігор обіцяє в 2019 році домагатися ремонту дороги “Нововолинськ–Іваничі” за кошти від митного експерименту

  • Сказано 4 травня 2018 р.
  • Статус обіцянки: У ПРОЦЕСІ

Також Гузь обіцяє в 2019 році домагатися ремонту доріг Нововолинськ-Іваничі, Нововолинськ-Горохів, Володимир-Волинський–Турійськ–Ковель та Володимир-Волинський–Ковель за кошти від митного експерименту.

Нардеп має намір виступати за створення непідлеглої Москві церкви з центром у Києві. Принаймні він уже виконав обіцянку підтримати звернення президента Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія щодо автокефалії православної церкви в Україні.

Також він запевнив, що не допустить закриття станції переливання крові у Володимирі-Волинському. За його словами, скорочення штату з 96 до 36 осіб неприпустиме, така реорганізація може передувати закриттю медзакладу. Для вирішення зазначеного питання депутат має намір зустрітися з в. о. міністра охорони здоров’я Уляною Супрун.

Гузь пообіцяв виступати за створення непідпорядкованої Москві церкви з центром у Києві

  • Сказано 4 травня 2018 р.
  • Статус обіцянки: У ПРОЦЕСІ

Крім того, нардеп заявив, що знайде фінансування для облаштування у Володимирі-Волинському та Нововолинську урбаністичних просторів на місці занедбаних територій – скверів, парків, вулиць. На початку серпня 2018 року Гузь повідомив, що працює над створенням рекреаційної зони в Княжому парку у Володимирі-Волинському, де був проведений фестиваль “Княжий”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*