Як побороти тягу до солодкого: 10 простих способів

29.01.2017 / Новини, Статті

Експерти розповіли, як перемогти залежність від солодкого.

Корисні звички слід впроваджувати в своє життя поступово, щоб домогтися дійсно помітного результату, – пише kitchenmag.ru.

Плануйте раціон заздалегідь

Як правило, в більшості випадків ви їсте солодке, тому що не плануєте меню на день, а шоколадні батончики, пончики і булочки – це найбільш простий і смачний спосіб перекусити протягом дня. Втім, таке харчування не дуже-то і корисне. Зовсім скоро ви побачите, як такі солодкі перекуси почнуть відкладатися на ваших боках.

Візьміть за звичку продумувати свій раціон заздалегідь. Краще робити це на тиждень вперед, щоб у вас була можливість придбати в магазині все необхідне і не відволікатися на походи до магазину в будні дні. Спочатку буде складно, але це того варто.

Шукайте корисні альтернативи

Ви коли-небудь замислювалися, що існують корисні альтернативи вашим улюбленим солодощам? Так, наприклад, замість цукру до чаю можна брати мед. Важливо знати, що в гарячий чай мед додавати не можна, тому що він втрачає всі свої корисні властивості під дією високих температур. Їжте його в свіжому вигляді.

Не полінуйтеся і вивчіть асортимент найближчого до вас супермаркету. І ви обов’язково знайдете корисні альтернативи вашим улюбленим продуктам. Шоколадні батончики замініть на плитку гіркого шоколаду, йогурт з добавками – на натуральну зі свіжими ягодами, цукерки – на горіхи і фініки.

Не додавайте цукор в чай і каву

За одне, на перший погляд, невинне чаювання ваш організм може отримати багато зайвих і зовсім не потрібних йому калорій. Якщо ви п’єте чай і каву з цукром і обов’язковим десертом, то міняйте свої звички. Виходить не перекус, а справжня цукрова бомба уповільненої дії.

Не додавайте в чай і каву цукор. У чай краще додати лимон і подати до нього мед, а запашну каву можна посипати корицею або додати до неї ваніль. Напій від цього лише виграє в смаку. Про солодкий допінг і зовсім краще забути. Замініть його на корисний перекус між чаюванням.

Відмовтеся від газованої води

Обожнюєте газовані напої? А чи знаєте ви, що вони буквально “напхані” цукром? Після невеликої баночки газованої води інсулін в організмі стрімко скаче, провокуючи тим самим підвищений апетит. Дієтична газована вода і напої без цукру – це лише хитрощі досвідчених маркетологів.

Замість газованої пийте чисту питну воду, ароматизовану воду з лимоном або іншими фруктами, корисні і поживні смузі з овочів і фруктів, зелений чай. Такі напої набагато корисніші для організму і менш калорійні.

Носіть їжу з собою

Купіть яскраві і зручні контейнери, в яких зможете носити їжу з собою. Робота, навчання та інші важливі справи не повинні бути причиною переїдання і збільшення кількості солодощів в раціоні. Продумайте меню на день заздалегідь, підготуйте їжу і розкладіть її по контейнерах.

Намагайтеся їсти в один і той же час. Основною причиною, через яку ми вважаємо за краще солодощі корисної їжі, є голод. Саме він змушує нас купувати булочку замість того, щоб трохи почекати і насолодитися смачною їжею.

Їжте більше білкових продуктів

Що стосується голоду, то він досить підступний. Ви можете їсти по годинах, але при цьому все одно зриватися на солодощі. Це зовсім не означає, що у вас проблеми з силою волі або ви катастрофічно потребуєте цукру. Просто ваш раціон вимагає певних коригувань.

Якщо ви їсте мало якісного білка, то апетит може буде підвищеним більшу частину часу. Включіть у свій раціон курку, індичку, горіхи, рибу, оливкову олію, авокадо, яйця, молочну продукцію. Зовсім скоро ви помітите, що на солодощі не так вже сильно і тягне.

Вивчайте склад продуктів

Уважно читайте інформацію на етикетках. Цукор може бути присутнім навіть у тих продуктах, в яких на перший погляд його просто не повинно бути. Наприклад, він є в томатній пасті і всіляких магазинних соусах, а іноді його навіть додають в заморожені ягоди, які, здавалося б, і без нього цілком солодкі.

Не полінуйтеся зайвий раз переконатися в тому, що ви обираєте правильні продукти для свого харчування.

Не знущайтеся над собою

Позбутися від любові до солодкого – зовсім не означає повністю відмовити собі у всіх гастрономічних задоволеннях. По-перше, слід пам’ятати, що цукор присутній в складі деяких корисних продуктів, до яких належать, наприклад, фрукти та овочі. Відмовляти собі в цих продуктах не потрібно. Це корисні природні замінники цукру, які при помірному вживанні не зашкодять вам.

По-друге, іноді можна дозволити собі улюблений десерт. Якщо ви знаєте міру, то нічого поганого з вами не трапиться. Людина, яка мучить себе і відчуває себе нещасною в результаті обмежень, не може бути щасливою і здоровою.

Експериментуйте на кухні

Не бійтеся кулінарних експериментів. Спробуйте приготувати улюблену страву абсолютно по-новому. Замість томатного соусу або пасти, в яких присутній цукор, приготуйте овочевий соус з корисних інгредієнтів і “пограйтеся” зі спеціями, щоб домогтися неповторного смаку.

Не відмовляйтеся від випічки, якщо дуже її любите. Для корисної випічки прекрасно підійде яблучне, гарбузове або бананове пюре.

Готуйте вдома

Ми навряд чи здивуємо вас, якщо скажемо, що готувати їжу краще вдома. Звичайно, іноді можна піти в ресторан, щоб прекрасно провести час в теплій компанії і затишній атмосфері. Правда, до своїх замовлень потрібно ставитися відповідально. Їжа в ресторані досить калорійна. А ще – рідко обходиться без десерту!

Намагайтеся готувати вдома. Це єдиний варіант, при якому ви будете точно знати, що є у вашій тарілці, і зможете контролювати кількість цукру, що надходить в організм.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*