Як перейти до ПЦУ: платформа «Єднаймося» розповіла про порядок дій

16.05.2022 / Новини

На новоствореній платформі «Єднаймося», яку запустив нардеп Ігор Гузь і яка спрямована на допомогу парафіянам у переході до ПЦУ, повідомили, як діяти при зміні підлеглості.

Як йдеться на сайті ініціативи, ви повинні:

  1. Створити ініціативну групу однодумців.
  2. Ця група ініціює збори парафії, збираючи підписи за проведення таких борів.
  3. На зборах потрібно обговорити питання переходу ПЦУ і проголосувати його. Рішення приймається 2/3 від членів релігійної громади. На цих же зборах потрібно підняти ще ряд важливих питань для голосування. Детальніше про це – у відео.
  4. За результатами зборів потрібно оформити протокол зборів членів релігійної громади, який міститиме у собі ще важливі документи: протоколи лічильних комісій, реєстраційну відомість (з підписами) і новий Статут. Про них – також у відео. Посилання на зразки документів – нижче.
  5. Далі ініціативна група разом зі священником, якщо він підтримав перехід, з цими документами та, обов’язково, зі старим Статутом або правовстановлюючим документом парафії повинна завітати до єпархії ПЦУ. Обговорити питання і моменти переходу та заповнити відповідні документи, які там нададуть.
  6. Після візиту до єпархії ПЦУ з цими ж документами уповноважені особи повинні звернутися до ОДА (зараз – ВЦА) і подають документи разом з заявою з проханням зареєструвати Статут релігійної громади у новій редакції. Після розгляду цих документів здійснюються реєстраційні дії.

Перейти на сайт ініціативи “Єднаймося!”: https://yednaimosia.info/

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*