Як одягатися взимку, щоб не замерзнути: 3 найголовніших принципи

08.12.2017 / Новини, Статті

Пам’ятаєте, що казала мама з настанням холодів? Шапку одягати! Але не лише від шапки залежить чи буде вам тепло зимою і чи зможете ви уникнути застуди.

Читайте в матеріалі про те, як правильно одягати взимку і не мерзнути.

Принцип 1: багатошаровість

Використання декількох шарів одягу допомагає, з одного боку, зберегти тепло, а з іншого – відвести зайву вологу від тіла. В першу чергу це правило стосується тулуба.

Які шари одягу одягати взимку:

– базовий шар, що відводить вологу (термобілизна: футболка з довгими рукавами і лосини);

– середній утеплюючий шар (кофта або светр);

– верхній шар, що захищає від вітру і вологи (куртка або пуховик).

Принципу багатошаровості потрібно дотримуватися і при утепленні інших частин тіла:
– на ноги одягайте дві пари шкарпеток;
– носіть взуття з додатковою устілкою;
– на шапку накидати капюшон.

Важливо: верхній шар (куртка, взуття) повинен бути досить просторий для того, щоб вмістилися всі інші. Якщо не врахувати цей нюанс, ви будете скуті в рухах або замерзне швидше. Наприклад, вузьке взуття перешкоджає нормальному кровообігу і природному обігріву ступенів.

Принцип 2: правильні матеріали

На всю зиму забутьте про бавовняні речі. Бавовна відмінно вбирає вологу, яку виділяє тіло, але залишає її всередині. У підсумку ви опиняєтеся в мокрій і холодної футболці.

Найкраща альтернатива бавовні – термобілизна з високотехнологічної синтетики або шерсті. Воно добре відводить вологу від тіла, дозволяючи йому залишатися сухим і підтримувати комфортну температуру. Правда, у синтетики є один недолік: вона швидко накопичує неприємний запах, так що її доводиться часто прати.

Найкращим варіантом для середнього шару стане флісова кофта або светр з натуральної вовни.

При виборі верхнього шару варто враховувати, чим ви збираєтеся займатися на вулиці. Якщо важкі шуби і дублянки ще підійдуть для прогулянки, то під час активної діяльності в них буде дуже незручно. Ідеальним вибором стануть мембранні куртки і пуховики. Ці моделі виводять вологу і не дозволяють їй проникнути всередину, вони стійкі до вітру і до того ж досить легкі.

Вибираючи шкарпетки відмовтеся від бавовни на користь якісної синтетики і вовни. Тепло точно не залишить ваші ноги, якщо поєднати обидва варіанти, тобто надіти двоє шкарпеток. Взуття вибирайте на високій і негумовій підошві. Підкладка і додаткова устілка повинні бути з натурального хутра.

Принцип 3: зважайте на погоду

Завжди враховуйте силу морозу і в залежності від неї вибирайте одяг. Наприклад, термобілизна з синтетики і шерсті можна підібрати для різних температур.

Також в залежності від погоди регулюйте кількість шарів одягу. Якщо потрібно, одягніть не двоє, а троє шкарпеток, кілька кофт. Не забувайте про те, що під рукавицями можуть бути рукавички, а на шапці – капюшон.

Джерело: Lifehacker

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*