Як не порушити дієту під час вечері в ресторані: ТОП-10 порад

17.03.2017 / Новини, Статті

Якщо ви сидите на дієті і стежте за кожною з’їденою калорією, зовсім не обов’язково відмовлятися від запрошення друзів піти в ресторан.

Замовлення здорової їжі в ресторані може бути непростим. Багато продуктів, які ми вважаємо корисними і дієтичними, насправді висококалорійні. Не кожен заклад виставляє всю інформацію про склад блюда на своєму сайті або в меню.

Але незважаючи на ці труднощі, орієнтуватися в ресторанному меню і насолоджуватися смачною їжею без шкоди для фігури можна. Американський портал Byrdie зв’язався з дієтологами і дізнався, яких правил необхідно дотримуватися, – передає НВ.

10 ключових правил харчування в ресторані під час дієти:

Скануйте меню. Коли ви вибираєте в ресторані блюдо, звертайте увагу на кожне слово. Намагайтеся уникати таких слів, як “хрусткий”, “фрі”, “смажений”, “гратен”, “вершковий соус”, “соус Альфредо”. Як правило, це калорійні варіанти, попереджає британський дієтолог Шона Уілкінсон. Зупиняйте свій вибір на стравах, в назві яких присутні слова “гриль”, “тушкований” і “запечений”.

Не замовляйте чикен-роли. В одному такому ролі занадто багато вуглеводів. І якщо ви замовляєте рол в якості закуски, до основної страви приступати вже небезпечно для фігури, каже дієтолог Джо Треверс.

Просіть про великі порції. Звучить алогічно, але в цьому є здоровий глузд. Одним овочевим салатом або пісним м’ясом ви можете не наїстися і ризикуєте спокуситися безліччю вуглеводних снеків. Краще попросіть велику порцію страви, що складається з здорових свіжих продуктів, щоб більше нічого замовляти не довелося, радить клінічний дієтолог Пітер Кокс.

Замовляйте їжу, яка містить білок. “Нехай у вашому сніданку, обіді чи вечері в ресторані присутній білок. Якщо ви намагаєтеся скинути зайву вагу, білок – ваш помічник у цій справі, – каже Шона Уілкінсон, “Білок допомагає нормалізувати рівень цукру в крові і насичує надовго. Відведіть свій погляд з тостів і випічки в сторону яєць, лосося або пісного м’яса”.

Не приходьте голодним. Приблизно за годину до вечері в ресторані підкріпіться якоюсь здоровою закускою. Якщо ви будете занадто голодні, то ризикуєте замовити калорійну їжу у великому обсязі, застерігає Джо Треверс.

Будьте обережні з десертами. Пам’ятайте про те, що в більшості випадків саме десерти є найбільш калорійними стравами в ресторані. Якщо ви не можете встояти перед солодким, не замовляйте основну страву, радить Пітер Кокс. Тільки стартер і десерт.

Віддавайте перевагу овочам. Замовляйте в ресторані якомога більше овочів, рекомендує Шона Уілкінсон. Овочі багаті поживними речовинами. Відмінною ідеєю стане замовлення темно-зелених листових овочів, таких як шпинат, брокколі або Брюссельська капуста. Краще, щоб вони були приготовлені на пару або без вершкового масла. Чим більше овочів на вашій тарілці, тим менше залишається місця для іншої, більш калорійної їжі.

Проявляйте турботу і діліться їжею. Не соромтеся запитати, чи не хоче хтось із ваших друзів спробувати замовлену вами страву. Практично всі люди з цікавістю дивляться на їжу своїх сусідів по столику. Так ви і проявите свою доброту, і з’їсте менше калорій, говорить Джо Треверс.

Не всякий салат – корисний. Не думайте, що будь-який салат – це корисний і низькокалорійний варіант. Салати можуть бути як здоровими, так і шкідливими. Вчіться бачити різницю. Вибирайте салат, в якому є багато свіжої зелені, бобів і овочів. Уникайте висококалорійних заправок, вершкових соусів і таких інгредієнтів як сир, бекон і грінки.

Пам’ятайте, що ви на дієті. Уникайте різних снеків і хліба. Пийте якомога більше води. Якщо на тарілці є соус, або спробуйте зовсім трохи, або взагалі не їжте його.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*