Як не переїдати взимку: список продуктів

12.12.2017 / Новини, Статті

В холоду погоду бути бадьорим і вживати лише здорову їжу – дуже складно. Так і хочеться з’їсти щось жирне та шкідливе. Тому й не дивно, що після приходу весни потрібно худнути і приводити себе у форму.

На шкідливу їжу тягне через холод і скорочення світлового дня. Але якщо правильно скласти свій щоденний раціон, то ви зможете уникнути зайвих кілограмів.

Більше зелені

Постарайтеся додавати більше зелені – на сніданок можна спробувати тости з авокадо, на обід готувати овочеві крем-супи, а також готувати салати з додаванням зелені. Щоб легко було готувати салат, пропонуємо взяти листя салату, додати до них оливкову олію, жменю горіхів та м’який сир. Це дуже смачно і набагато корисніше, аніж “Цезар” чи традиційне “Олів’є”.

Більше корисних жирів

Додавайте до ранкових каш один вид горіха, гарбузове насіння або кунжут. Заправляти їх можна нерафінованою олією. Такі каші дієтологи називають supercharged. Вони заряджені суперфудами – продуктами з підвищеною поживною цінністю.

Корисні жири важливі для хорошої роботи мозку, захищають і амортизують внутрішні органи. Крім того, включаючи в сніданок хороші жири, можна буде довше не відчувати голоду. Вони допомагають регулювати рівень цукру в крові, оскільки уповільнюють швидкість, з якою глюкоза виділяється в кров.

Пийте воду

Здоров’я, міцне тіло, гарне самопочуття і фігура тримаються на кількох фундаментальних стовпах. Один з них – правильне і своєчасне пиття. Весь трюк в тому, що воду ніщо не здатне замінити. Ні свіжовичавлений сік, ні зелений смузі, ні трав’яний чай. І без спорту людина щодня втрачає воду через піт, виділення, дихання і шкіру, особливо під час сну. А вода переносить поживні речовини до клітин і виводить з них відходи.

Тому важливо пити склянку або два чистої води після пробудження і перед кожним прийомом їжі, а також при найменших ознаках спраги.

Зігріваючі прянощі

Взимку всі спеції, що йдуть в глінтвейн, годяться і в звичайну їжу. Імбир з травами – до риби, мускатний горіх, гвоздика – в ранкові бананові оладки, кориця – разом з чилі до індички.

Кардамон – справжній чемпіон і західної, і східної медицини. Буде корисний при поганому травленні, загальній млявості або сонливості, нестачі енергії. Він стимулює циркуляцію крові і в холодну погоду прекрасно розігріває організм зсередини.

Джерело: Vogue

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*