Як люди волинському нардепу завдання ставили (ФОТО)

08.03.2019 / Новини

6-го лютого народний депутат Ігор Гузь мав робочу зустріч із селищним головою Благодатного Олександром Топорівським. Та про те, що приїде парламентар, дізналися місцеві мешканці та прийшли попросити його вирішити проблеми селища.

Про це пише БУГ.

З усім “наболілим” до народного депутата – звичний перебіг зустрічей Ігоря Гузя зі своїми виборцями. Не стало виключенням і робота парламентаря в селищі Благодатне. Замість перемовин з приводу подальшої співпраці з головою громади, він зголосився вислухати прохання людей.

Обступивши нардепа, свою промову мешканці Благодатного почали незадоволеними репліками, що депутат нічого для них не робить та в селищі немає покращень.

Ваше твердження, що нічого не зробили в Благодатному – неправильне. 1 мільйон 115 тисяч гривень виділені з держбюджету за мого сприяння на потреби селища”, – відповів Гузь.

Він зазначив, що в селищі встановлена система відеонагляду (150 тисяч гривень з держбюджету), для потреб Благодатної селищної ради придбали подрібнювач деревини за 120 тисяч, на капремонт, меблі та оргтехніку садку №8 пішло 160, 54 та 30 тисяч відповідно. Придбали оргтехніку для школи №8 (77 тис. грн.) та обладнали кабінет для медсестри (25 тис.). Для будинку культури закупили обладнання за 100 тисяч та костюми за 65. На вулиці Шахтарській встановили дитмайданчик (80 тисяч), на території школи №8 – дитячий спортивний майданчик за 100 тисяч. На клуб “Атлет” виділено 30 тисяч гривень та на тренажери “Крок на зустріч” – 20.

Переговоривши кілька хвилин в коридорі та зрозумівши, що розмова буде тривати більше 5-ти хвилин і запитань буде декілька, всі пройшли в зал.

“Тепер спокійно скажіть, що вам потрібно, я вас вислухаю. Давайте чітко запитання”, – звернувся Гузь до присутніх.

Відеонагляд “мертвий”

Люди поважного віку вигукували, що система відеоспостереження “мертва”, недієздатна, а дехто зазначив, що вона і взагалі не потрібна.

Селищний голова заперечив та зауважив, що два особливо тяжких злочини було розкрито завдяки відеонагляду: завдання тяжких тілесних ушкоджень на центральній площі та розбій

Не працює декілька вузлів. Переключаємо зараз на мережі “Волиньобленерго”, за тиждень-два питання має вирішитися“, – сказав Олександр Топорівський.

Нардеп у свою чергу зауважив, що система відеоспостереження встановлена, а перевіряти чи вона працює – це компетенція голови.

“Нагальне питання – відмінили пільговий автобус”

Від нового року немає ні одного пільгового рейсу. Було чотири, всі відмінили. Чи ми не такі пенсіонери, як в Нововолинську? Гузь, ми віддали за тебе, між іншим, багато голосів”, – висловлювали далі свої проблеми мешканці селища.

Топорівський відповів, що Нововолинська міська рада не фінансує перевезення, але на сесії Благодатної селищної ради розглянуть питання співфінансування. На репліку селищного голови люди зазначили, що їм потрібна конкретика.

Гузь відмітив, що його команда спробує вникнути в питання, та це компетенція місцевої влади.

Допомога в облаштуванні недільної школи при місцевій церкві

До параментаря звернулися з проханням допомогти з добудовою недільної школи та придбати столи та лавки для навчального процесу.

Гузь відповів, що для цього потрібно звернутися в його приймальню, визначивши конкретну суму, необхідну для робіт та придбання меблів.

Розглянемо питання та чим зможемо допомогти“, – сказав нардеп.

Добудова дороги до кладовища

Люди попросили допомогти з будівництвом дороги до кладовища, протяжністю 400 метрів, яка веде в Литовезьку ОТГ. Парламентар відповів, що потрібно зробити документацію, дізнатися скільки треба коштів на її виготовлення, на сам ремонт. Тільки тоді можна буде про щось говорити.

Відсутність дільничого та “бєспрєдєл”

Мешканці селища скаржаться, що не мають дільничого. Що у Благодатному підлітки по 14-15 років роблять свавілля, купують алкоголь і бушують.

Топорівський сказав, що на черговій сесії буде присутній начальник поліції, якому можна буде поставити ці запитання. Гузь погодився, що необхідно обговорити питання про відкриття опорного пункту чи призначення дільничного, забезпечити патрулювання селища.

Та це компетенція поліції, я тільки можу звернутися”, – додав парламентар.

Люди просили дитячі майданчики

Місцеві жителі прохали докомплектувати дитячий майданчик біля селищної ради, який там ще з радянських часів та про ще декілька в дворах.

Гузь зазначив, що за час його депутатства поставили 197 майданчиків, можна і ще, але потрібно давати чітку пропозицію з визначенням споруд та зазначенням цін.

Користуючись нагодою, мешканці Благодатного звернулися до народного депутата і з іншими питаннями. Це і закинуте приміщення бані, недобудована школа, прохання облаштувати смітник та зробити хоч якусь дорогу по вулиці Мира. Одна із жительок скаржилася, що в 2015 році у неї зняли на перевірку лічильник та так і не встановили.

Ігор Гузь на останок зазначив, що в усі питання можна вникнути та подивитися чи можна чимось допомогти. Просив людей звертатися до приймальні.

Щоб не було звинувачень… Я не сказав, що “ми все зробимо”. Та по всіх питаннях дав план, як їх можна вивчити. Де буде можливість вирішити проблему – наша команда долучиться та допоможе”, – підсумував парламентар.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*