Як дитсадки Володимира-Волинського працюють в умовах карантину.ФОТО

20.07.2020 / Новини

З 20-го липня у Володимирі-Волинському запрацювали дошкільні навчальні заклади з дотриманням карантинних вимог. До них належать обмежена кількість дітей у групах, температурний скринінг, дотримання соціальної дистанції працівниками садка та інші.

Директор дитячого садка №8 “Вишиванка” Зоряна Гузь розповіла БУГу, що працівники установи мусять дотримуватись соціальної дистанції із вихованцями, зокрема, під час прийому їжі. Усі працівники ДНЗ – в масках. Окрім цього, персонал пройшов спеціальну навчальну підготовку до роботи в карантинних умовах.

“Загалом станом на 20-те липня у садку перебуває 49 дітей – це 15% від загальної кількості. Батьки подали 72 заяви, тому очікуємо більше вихованців. Сьогодні в середньому в групах знаходиться від 3-х до 7-ми дітей, а максимально може бути до 10-ти дітей. Це згідно документації, яка визначає функціонування в умовах карантину, адже в іншому випадку буде фактично неможливо забезпечувати соціальну дистанцію”, – каже директорка садочку.

Зоряна Гузь розповідає, у літній період програма складена так, що 80% часу діти проводять на вулиці: присутній другий додатковий сніданок, в раціоні – більше фруктів та овочів. У приміщенні – денний сон та прийом їжі.

Згідно вимог, перед входом у приміщення садочку нанесена розмітка для дотримання соціальної дистанції, на вході – встановлені дезінфектори, розміщені інформаційні матеріали.

“Для того, щоб розпочати роботу, закупили 8 безконтактних термометрів, дезінфекуючі та миючі засоби, диспенсери та паперові рушники. У кімнатах та ігрових зонах прибрали килими.

Прийом дітей відбувається виключно на вулиці: відповідальна особа проводить температурний скринінг, якщо більше 37,2 – дитину не приймаємо. За найменших ознак хворобливості чи наявності певних симптом, дитина відправляється додому. Температуру дітям міряють кожні 4 години”, – зазначає директорка.

Нагадаємо, що 15-го липня рішенням міської та обласної комісії ТЕБ і НС було вирішено дозволити роботу дитсадків, враховуючи вимоги карантину.

  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*