[ОНОВЛЕНО] Я закон на «трієчку» знаю, – екс-керівник Шацького райвідділу міліції (відео)

06.04.2016 / Відео, Новини

Волинський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову начальника Шацького відділення поліції Анатолія Оксентюка. Екс-міліціонер просив суд зобов’язати начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області не звільняти його з посади згідно з рішенням апеляційної комісії до розгляду справи по суті.

Судове засідання відбулося 5 квітня, – інформує Волинське агентство розслідувань.

Нагадаємо, Оксентюк позивається до Головного управління Національної поліції Волинської області, атестаційної комісії №3, апеляційної атестаційної комісії Західного регіону №2 та Національної поліції України щодо визнання незаконним рішення комісій та його скасування.

У судовому засіданні повідомили, що 9 березня 2016 року Оксентюк звернувся з адміністративним позовом про визнання протиправними і скасування рішень атестаційних комісій. Позивач просив визнати протиправними ді щодо його атестування 9 лютого та рішення апеляційної комісії від 23 лютого. Згідно з висновками комісії Оксентюк займаній посаді не відповідає та має бути звільнений за службовою невідповідністю.

У судовому засіданні повідомили, що Оксентюк також подав позов з проханням ухвалити заборонити начальнику управління Нацполіції області вчиняти дії на виконання рішення комісій, тобто звільняти його, до вирішення справи по суті.

“Я рахую, що неналежним чином була організована робота атестаційної комісії”, – зазначив Оксентюк. Тож у позові просив убезпечити його від звільнення з органів.

У перерві засідання захисник Оксентюка прокоментував, що підзахисний вважає висновок комісії необ’єктивним та необгрунтованим. Мовляв, висновки ідуть врозріз із законом, бо в рішенні комісії недотримані критерії оцінки. За словами адвоката, необ’єктивно оцінили рівень підготовки та знань, послужний список тощо.

“Немає наказу про його звільнення, він залишається на посаді”, – сказав Волощук.

За словами самого екс-міліцейського, його не запитували про знання законодавства, тож йому не зрозуміло,чому комісія надала негативний висновок.

Натомість журналіст Ірина Мусій, яка була членом комісії повідомила, що члени комісії ретельно вивчали і послужний список, і повідомлення про діяльність. Тож на основі відомостей, які вона не має права розголошувати, комісія й прийняла рішення. Окрім того, під час атестації керувалися багатьма критеріями, до прикладу мотивацією та знанням законодавства.

“Ви мені жодного питання по законодавству не задавали”, – сказав Оксентюк. На репліку Мусій щодо запитань по закону про протидію корупції, екс-міліціонер уточнив, що не запитувала “конкретно” Мусій.

Тож активіст Олександр Ніколайчук у перерві запитав, скільки розділів у Конституції України.

“Будемо так говорити, я його (законодавство,- авт) на трійочку точно знаю”, – сказав Оксентюк. Проте одразу ж додав, що знає, де знайти відповідні закони. За словами Оксентюка, його охарактеризували неадекатно, бо “якийсь хлопець з Тернопільщини не може зробити таких висновків”. Треба ж, на його переконання, запитувати у сусідів чи близьких.

У підсумку суд ухвалив відмовити у задоволенні адміністративного позову щодо зобов’язання не вчиняти дії на виконання рішення апеляційної комісії. Тобто фактично суд відхилив прохання позивача заборонити начальнику управління Національної поліції звільняти його із органів внутрішніх справ.

Справу по суті продовжать розглядати 19 квітня о 16:00.

Нагадаємо, екс-міліціонер поскандалив із членами комісії, коли вимагав надати документи. До того Оксентюк “засвітився” під час конфліктунавколо ПП “”Флора”. Також торік у серпні повідомлялося, що він вдарив двох прикордонників через те, що ті не встали під час виконання Державного Гімну.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*