Windows збирає паролі і листування користувачів, – ЗМІ

21.09.2018 / Новини

Інформація зберігається в окремому файлі. Функція працює на пристроях з підтримкою рукописного введення текстів.

Операційну систему Windows викрили в зборі паролів і листування користувача пристрою. Ця функція працює на пристроях, які підтримують рукописне введення тексту. Про це пише Кореспондент з посиланням на ZDnet.

Система вивчає дані з усіх документів для кращої роботи розпізнавання інформації та автокорекції. До їхнього списку входять листи на електронній пошті та файли Office. Всі вони групуються в окремому незахищеному файлі WaitList.dat.

“Як тільки функція [рукописного введення] включена, текст з кожного файлу системи, який індексується пошуковою системою Windows, зберігається в WaitList.dat. Користувачеві навіть не обов’язково відкривати завантажений документ або лист, щоб він проіндексувався”, – зазначив фахівець з інформаційної безпеки Банабі Скеггс, який виявив функцію.

На думку експерта, даний файл загрожує безпеці користувача. Оскільки багато зберігають дані в текстових файлах, зловмисники можуть цим скористатися. А тому він рекомендував відключити функцію розпізнавання рукописного введення тексту, а також видалити файл.

Раніше повідомлялося, що в операційній системі Windows виявили нову небезпечну вразливість, якої зазнають всі версії ОС з 7-ї по 10-ту версії.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*