Вже другу добу сотні авто на «Ягодині» стоять у черзі (відео)

01.04.2016 / Відео, Новини

Сотні авто вже другу добу стоять у кілометровій черзі на Волинській митниці. Така ситуація на пункті пропуску «Ягодин» за останній місяць склалася уже вдруге. Люди, які чекають, кажуть, що не можуть за перетин кордону щоразу давати хабарі.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ZIK.

Ніч на кордоні простояла пані Ольга. Жінка часто їздить до сусідньої Польщі за товаром. За її словами, таких черг, як останнім часом, не було давно.

«Була дуже велика черга й вона взагалі не рухалася. Проїжджали тільки ті автомобілі, що йдуть «зліва» й платять прикордонникам гроші. Таке відбувається не на кожній зміні митників. Буває, якщо працівники сумлінні, то черга проходить швидко», – розповіла пані Ольга.

Завантаженість на пункті пропуску «Ягодин» досягла 250 легкових автівок та майже 300 багатотонних фур. Та якщо пасажири і водії легковиків стоять від 9-ти до 12-ти годин, то далекобійники чекають уже дві-три доби.

«Ви бачите, в яких умовах ми змушені чекати. Скрізь бруд, вбиралень немає. Я вже мав доставити вантаж, але досі стою у черзі», – обурюється далекобійник із Харкова Василь.

На кордоні видно кілька черг. Одна – для чесних, інша – для готових дати гроші. За словами людей, суми хабарів сягають від 100 до 400 гривень із легковика, й від півтисячі до 1200 гривень із фури.

Натомість прикордонники наголошують, що пропускна здатність пункту «Ягодин» дозволяє працювати без перебоїв, а черги на митниці виникли внаслідок Великодніх свят у Польщі.

«Чутки про хабарі розповсюджують з метою дискредитації прикордонної служби, адже всі хочуть проїхати швидше повз чергу. Факти щодо отримання грошей мені не відомі. Особисто я при накопиченні транспортних засобів теж перебуваю на черзі і здійснюю контроль за пропуском», – прокоментував тимчасово виконувач обов’язки начальника відділу «Рівне» Дмитро Грабовий.

Митники погоджуються, що останнім часом відбувається великий наплив транспортних засобів. Натомість кількість працівників – зменшилася, оскільки з приходом на посаду нового виконувача обов’язків Волинської митниці змінився штатний розпис.

«Наш штат зменшився на 12 працівників. А при такій черзі й такому навантаженні штат потрібно збільшувати, а не зменшувати. Наш колектив на профспілкових зборах обурився через це. Проте, наразі такі збої на митниці не виключені, хоч колектив працює на повну силу», – зауважив заступник начальника ПП «Ягодин» Віталій Писарський.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*