Визволитель Любомля відзначає 97-річчя

17.10.2019 / Новини

Ветеран Другої світової війни із Любомля Володимир Овдієвич, який у воєнні часи  пройшов у лавах військ аж до Берліна, зустрів свою 97-му осінь.

Цьогоріч влітку минуло 75 років, відколи в Україні вщухли залпи гармат і свист куль. З кожним роком все більше учасників Другої світової війни відходить у засвіти. Нині в Любомлі проживає лише один із визволителів міста — Володимир Овдієвич, який у буремні воєнні роки у лавах оперативно-стратегічного об’єднання військ Білоруського фронту пройшов аж до Берліна, – пише Волинська правда.

“Ми, артилеристи, йшли першими й не відступали. За нами рухалась піхота. Поляки радо нас зустрічали й добре приймали, що б там хто не говорив”, – пригадував ветеран два роки тому, коли вперше зустрічав День Перемоги на лікарняному ліжку у колі найрідніших людей та преси.

Тоді він щиро тішився відвідувачам й тому, що може комусь передати побачені ним історичні факти воєнних часів. Для нього важливо, щоб люди не забули про ті події та пам’ятали імена земляків, учасників війни.

У післявоєнний період чоловік оселився у Любомлі, тут багато років працював стоматологом.

17-го жовтня Володимир Кирилович зустрів свою 97-му осінь. Привітати ветерана з Днем народження прийшли  секретар Любомльської міськради Антон Фурманюк та голова Районної ради ветеранів війни та праці Іван Рищук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*