Високопосадовця Міносвіти спіймали на “відкатах” з фінансування науково-дослідних робіт в оборонній сфері

03.06.2020 / Новини

Контррозвідка СБУ викрила високопосадовця Міністерства освіти і науки в отриманні «відкатів» за фінансування науково-дослідних робіт в оборонній сфері.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“У Києві контррозвідники Служби безпеки України викрили високопосадовця Директорату науки Міністерства освіти і науки України на отриманні «відкатів» за прийняття рішень щодо фінансування науково-дослідних конструкторських робіт, у тому числі у галузі оборонно-промислового комплексу”. – йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Приймається рішення щодо обрання посадовцю запобіжного заходу.

Як встановили оперативники спецслужби, посадовець вимагав 10% від суми, виділеної на державне оборонне замовлення. Розробка стосувалась військових захисних технологій.

Правоохоронці затримали чиновника у Шевченківському районі столиці під час одержання 5 тисяч доларів та 165 тисяч гривень від директора одного з оборонно-промислових підприємств Київщини.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*