Вихованці лісництва Куснищанської школи дбають про птахів (фото)

13.02.2017 / Новини

Любити природу та не дати загинути птахам узимку – вчаться вихованці шкільного лісництва Куснищанської школи, що діє при Любомльському будинку школяра.

Про це інформує прес-служба волинських лісівників.

Учні добре знають, що під великим покривом снігу диким тваринам та пернатим, які зимують у наших краях, важко знайти харч. Тож на допомогу фауні приходить людина.

Цьогоріч зима щедра на сніг і люті морози. Різноманітне птаство у такі холодні дні злітається поближче до осель, щоб тут відшукати собі поживу. Рясно обсіли пернаті друзі дерева та кущі і навколо школи. Юні природолюби на чолі із їхнім керівником Петром Антонюком вийшли із власноруч змайстрованими годівничками та зерном. Понад 10 таких їдалень для птахів прилаштували високо на гіллі та насипали туди їжі. А для синичок почепили запашне несолене сало, яке ці птахи так полюбляють. Знають-бо школярі про користь від пернатих, які знищують чимало шкідників на деревах. А нині діти залюбки доглядають, щоб корм не закінчувався та спостерігають, як птаство радісно злітається до їхніх годівниць.

До слова, юні лісівники захоплені ще однією корисною справою, теж для птахів – виготовленням шпаківень. Зі старанністю змайстровані шпаківні навесні лісівники підприємства почеплять у лісі на деревах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*