Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартував у Любомлі (фото)

21.03.2016 / Новини

Всеукраїнський тиждень дитячого читання в районній бібліотеці для дітей міста Любомль розпочався районним конкурсом «Книгоманія– 2016 року» серед учнів 6-7 класів. Всього взяли участь в конкурсі 24 читачі бібліотек району.

Переможцями визначено серед 6 класів: І місце –Маслянка Мирослава ЗОШ № 2 м.Любомль, ІІ місце- Забокрицька Альона с.Штунь,ІІІ місце – Водько Аня с.Полапи.

Серед учнів 7 класів переможцями визначено : І місце – Панасюк Андрій с.Забужжя, ІІ місце Лесь Олександр с.Згорани, ІІІ місце – Зінчук Іван с.Черемошна Воля.

За читацьку активність нагородження отримала Шигидін Ангеліна с.Висоцьк.

За кращий читацький щоденник відзначено Дзей Марину с.Олеськ (7 клас) та Гелетуху Вероніку с.Підгородно (6 клас).

Діти представляли улюблені прочитані ними книги як українських,так і зарубіжних авторів. Як свідчать що вподобання у дітей найрізноманітніші: і ліричні твори, і гумористичні, і пригодницькі.

Довідка

Щороку в березні під час весняних канікул у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

У Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року.

Цей захід було створено з метою заохочення дітей до читання та книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою.

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*