“Все залежить від громади, яка громада активніша – та отримає першість”, – волинський нардеп про децентралізацію

28.08.2016 / Новини

Процес децентралізації дає шанс активнішим громадам залучити більше коштів та активніше працювати для свого розвитку.

Тому поліські райони Волині повинні активізуватися в цьому напрямку.

Про це розповів народний депутат Ігор Гузь під час конференції з розвитку Поліських територій, що відбулася у Смідині на Старовижівщині 27 серпня, інформує прес-служба народного обранця.

“Мені прикро говорити про те, що на Любомльщині, Старовижівщині, Ратнівщині, Камінь-Каширщині, Маневиччині та Любешівщині, ще жодної громади до цього часу не створено. На жаль, поліські території в цьому плані відстають”, – відзначив Ігор Гузь.

Він закликав учасників конференції створювати об’єднані громади, щоб скористатися значною частиною переваг децентралізації. “Хто б мені що не казав, але показники говорять за себе. От в цьому році 5 громад отримали немалі кошти, і мають додаткові можливості. Зимне, Утилуг, Велицьк, Голоби, Смолигів – очевидно, отримають і комп’ютерні класи, і ЦНАПи, і багато чого іншого”.

“Але процес зараз іде. В Іваничівському районі – села Павлівка, Поромів та Литовеж. Завершується процес децентралізації у Володимир-Волинському районі На Любомльщині, зроблю все можливе, щоб 6 сільських рад, що входять до Вишнівської громади, були першопрохідцями. Але треба рухатись далі. Цей процес вже не повернути назад”, – резюмував Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*