Вперше Красноволя святкувала День села: жарти, пісні та фірмова юшка від пана Івана

09.08.2016 / Новини

Маленьке село Красноволя на карті Любомльського краю й справді як та краплиночка: жителів тут жменька, але всі згуртовані, дружні та щирі. За всю історію свого існування Красноволя вперше цієї неділі, 7-го серпня, відгуляла День села.

Гостей урочистого концерту зустрічала фото-виставка жителів Красноволі від 50-х років минулого століття до сьогодення. Краснопільцям цікаво було зупинитись на хвильку-дві й поглянути на друзів, знайомих чи впізнати себе на світлинах. Дехто навіть пригадував події минувшини, пов’язані із фотографіями.

_DSC0004 _DSC0057_DSC0092Настоятель Свято-Миколаївського храму отець Олег привітав громаду Красноволі та закликав до спільної молитви. Побажав миру та благополуччя у кожній домівці, а усім міцного здоров’я та щасливих літ.

_DSC0085

Вітальне слово надали помічнику народного депутата Ігоря Гузя. Ігор Торба побажав благополуччя селу, розвитку та процвітання. Заначив, що народний депутат не забуває про своїх виборців і допомогає у вирішенні актуальних проблем громади. Після цього Ігор Торба вручив фінансову допомогу на ремонт приміщення клубу його завідувачу Світлані Савош. Зазначимо, що саме вона доклала чи не найбільших зусиль до організації Дня села Красноволя. Ігор Торба вручив їй подяку від нардепа.

Таку ж подяку отримала Олександра Філіпова, жителька Красноволі та громадська активістка, яка переймається життям свого рідного села. Помічник нардепа також вручив подяку голові Запільської сільської ради Ользі Фізик за її самовідданість та підтримку своєї громади._DSC0098 _DSC0110 _DSC0118 _DSC0128Привітав усіх жителів Красноволі зі святом депутат Любомльської районної ради Іван Хом’як. Цінний подарунок та квіти він вручив завідувачці сільського клубу Світлані Савош.

Цікаві та смішні історії розповідав присутнім актор народного аматорського театру Володимир-Волинського районного будинку культури Микола Алейніков.

_DSC0132Цікаво, що у Красноволі є шинок, власницею якого є Люба Пацюк. Завжди усміхнена та радісна вона частує усіх гостей – від малого до старого.

_DSC0070На святі організували цікаву виставку виробів із городини, що свідчить про фантазію та уміння краснопільців. Такі шедеври певною мірою нагадують нам, що скоро вже кінець літу.

_DSC0078 _DSC0013 _DSC0012Від смаколиків краснопільців гнувся не один стіл: тут тобі і торт, і салати, і солодощі, і, звісно ж, вареники. Після урочистостей усіх пригощали та частували, як і прийнято в Україні. Вареники розійшлись насамперед…

_DSC0018 _DSC0020 _DSC0061 _DSC0080Чи не найголовнішою стравою усього народного гуляння у Красноволі була фірмова юшка від знайомого нам уже пана Івана, який куховарив також у Лисняках. Цього разу для шеф-кухаря допомагала ціла делегація господарів та господинь: хтось вогнище розкладав, хтось картоплю чистив, а хтось просто метушився. Після урочистої частини усі могли скуштувати фірмову юшку від Івана і ще раз переконатись: так, як варить він, не варить ніхто!

_DSC0051 _DSC0064 _DSC0068Важко було не помітити на святі дівчинку у костюмі Червоної Шапочки із славнозвісної казки. Як виявилось, її роль – частувати малюків печивом та солодощами.

_DSC0094

Концерт продовжився українською піснею, танцями та веселим настроєм. Перше свято села Красноволя вдалось на славу – радісні обличчя жителів тому доказ.

_DSC0088 _DSC0075 _DSC0138

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*