Волинянина кайданками прикували до дерева та побили

10.08.2018 / Новини

Жителя Іваничівського району вивезли в ліс і побили.

До поліції 1-го серпня звернувся 33-річний мешканець села Мишів, водій ДП “Луга-Нова” Іван Р. із заявою про вчинення проти нього протиправних дій, – пише БУГ.

Як з’ясувалось, 30-го липня близько 11-ої години, перебуваючи вдома, він отримав дзвінок з невідомого номеру від особи, яка, представившись, поцікавилася його місцем перебування.

Два працівники охорони підприємства “Луга-Нова” приїхали до його будинку, сказали сісти в машину, після чого рушили в сторону Горохова. Чоловіка вивезли приблизно за 20 кілометрів від села до лісу, що знаходиться на межі Львівської та Волинської областей. Нічого не пояснюючи, дорогою йому говорили: “Думай, що ти зробив”.

У салоні авто чоловік побачив кайданки. Його вивели у лісі, зазначивши: “Розказуй, де акумулятори”.

Жителю Мишева наносили тілесні ушкодження. Один з чоловіків дістав вінчестер і вистрілив в повітря, після цього направив зброю на нього.

Іван Р. на колінах пояснював, що нічого не крав. Його кайданками прикували до дерева, забрали телефон, самі ж сіли в машину із наміром їхати. Однак потім чоловіки вернулися, посадили Івана Р. в машину, повернули мобільний, привезли та висадили біля місця роботи.

Журналісти видання “БУГ”не змогли отримати коментар керівника підприємства “Луга-Нова” Ігоря Куницького про інцидент за участю працівників підприємства, оскільки її повідомили, що він перебуває на лікарняному.

Власником ДП “Агрофірма Луга-Нова” є Сергій Ковальчук.

Відомості про вчинення злочину внесені до ЄРДР. Іваничівська поліція порушила справу за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень), хоч судово-медична експертиза досі не проведена.

Тим часом адвокат заявника зазначає, що вчинений злочин тягне як мінімум на 4 статті Кримінального кодексу – 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 126 (Побої і мордування), 127 (Катування), 129 (Погроза вбивством).

«БУГу» вдалося поспілкуватися з Петром Б., на якого заявлено в поліцію. Він заперечує, що вчиняв злочин і стверджує, що спілкувалися із заявником у машині біля його дому, адже він підозрюється в причетності до крадіжки 4-х акумуляторів автомобілів підприємства марки КАМАЗ. Після цього, зазначає, відвезли його на роботу.

Станом на 9-те серпня Петро Б. не був допитаний працівниками правоохоронних органів і у відділок, зауважує, не викликався.

Слідчий повідомляє, що питання про перекваліфікацію справи розглядатиметься тоді, коли будуть встановлені всі обставини інциденту.

У поліції кажуть, що обидва фігуранти, на яких подана заява, є власниками зброї, а саме мисливських рушниць. В одного з них також є газовий пістолет.

Зброя, стверджують правоохоронці, – офіційно зареєстрована.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*