Волиняни продовжують масово виїжджати на заробітки (ВІДЕО)

05.02.2019 / Новини

Попри те, що в Україні “мінімалка” ніби зростає, а про підвищення зарплатні чуємо постійно, волиняни продовжують шукати кращого фінансового становища за кордоном.

Що це: реальна безвихідь чи звичка тікати подалі від дому?! Що саме підштовхує волинян залишати сім’ю та рідну Волинь, дізнавалися журналісти Сфера-ТВ. Луцьк.

Костянтин чекає під візовим центром оформлення документів вже не вперше. Чоловік розповідає, що вже й забув, як це – працювати в Україні. В сусідній Польщі має вдвічі, а, якщо добре постаратись, то й втричі більше, аніж на батьківщині.

Різноробочим, будівельником, пакувальником, а зараз сортувальником товару – волинянин Сергій за 5 років роботи за кордоном, встиг опанувати безліч професій. Причина того, щоб безперервно їздити до сусідньої Польщі, одна – гроші.

Міграція, каже директорка польської фірми з працевлаштування в Луцьку Оксана Гнідка, справді набрала шалених обертів. Однак, стверджує жінка, сумно від того, що за кордон їдуть молоді пари, що не бажають і не планують повертатися в Україну.

А ще щодня звертаються по кілька десятків обдурених так званими “рішалами” людей, розповідає Оксана Гнідка. Розчаровані, але з надією на краще, заробітчани не полишають сподівання на гарний заробіток за кордоном і вкотре оформляють документи на виїзд.

Однак, попри сумні показники числа заробітчан, які, на жаль, лише зростають, серед волинян зустрічаються і оптимісти, котрі впевнені, що гідно заробляти можна й не полишаючи власну країну.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*