Волиняни переймали польський досвід з ремонту та утримання доріг

20.02.2017 / Новини

Делегація із Волині відвідала Польщу, аби перейняти їхній досвід із ремонту та утримання доріг, а також специфіку передачі автошляхів на утримання органів місцевого самоврядування.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, – пише «Волинська правда».

За словами заступника очільника Волині Олександра Степанцова, у 2018 році передбачено створення дорожнього фонду, відтак в країні готуються до процесу передачі управління дорожньою галуззю на органи місцевого самоврядування.

Для того, аби перейняти досвід Польщі у цій сфері, до сусідньої держави вирушила делегація від Волинської ОДА. Робоча зустріч, зокрема, відбулася 14 лютого у Люблінському воєводстві.

Так, поляки розповіли волинянам про те, що ще 1991 році дороги країни були передані на утримання воєводств та гмін і нині вони діляться на 4 різні категорії. Відповідну схему планують реалізувати й в Україні.

Своєю чергою, Володимир Гунчик наголосив, що нині дуже важливо дослідити досвід Польщі у цьому питанні й обрати ті найкращі зміни у них, аби втілити у нашій державі.

Для цього губернатор закликав усі відповідальні структури у дорожній галузі та громадськість долучатися до справи й активно брати участь в тематичних нарадах та засіданнях.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*