Волинянам проведуть перерахунок пенсій (ВІДЕО)

07.03.2019 / Новини

231 тисячі 361 особі перерахують пенсійні виплати.

Про це розповів кореспондентам Суспільного Віктор Кривчук, заступник керівника управління пенсійного забезпечення Пенсійного фонду в області.

Володимир Лутонінов пішов на заслужений відпочинок 22 роки тому. Отримує 2170 гривень пенсії. Каже: допомагають діти. Завдяки цьому виживають разом із дружиною. Про перерахунок пенсії подружжя не знало.

Володимир Лутонінов, пенсіонер: “Дякуємо, що Ви нагадали. Чесно не знав. Квартира, ліки і для моєї дорогої дружини кава. Все. Щоб не додали, сумніваюсь, що нам стане легше жити при сьогоднішніх цінах, комунальних послугах. Будемо надіятися”.

У Пенсійному фонді області нам розповіли: середній розмір збільшеної пенсійної виплати становитиме 510 гривень для волинян.

Галина Шаповал, пенсіонерка: “Чула, але я не думаю, що багато буде. Хоч стажу 46 років, але надії не має, а хотілося б. – Якщо не секрет, яка зараз у Вас пенсія? – 1900 гривень. – На що Вистачає цієї пенсії пенсіонерам? – Ні на що”.

Перерахунок здійснюватиметься автоматизованим способом – людям не потрібно звертатися до органів пенсійного забезпечення. Заступник начальника управління пенсійного забезпечення Віктор Кривчук каже: перерахунок відбувався у два етапи:

Віктор Кривчук, заступник начальника управління пенсійного забезпечення ГУ Пенсійного фонду України в області:

“На першому етапі відбувався класичний перерахунок у зв`язку зі зміною показника середньої заробітної плати, який враховано для обчислення пенсії. Тобто показник, який ми брали на момент осучаснення 3764 гривні 40 копійок — це перерахунок, який був із 1 жовтня 2017 року. На сьогодні урядовим рішенням збільшено на 17 відсотків та визначено у сумі 4 тисячі 404 гривні 35 копійок”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*