Волинян попереджають про грози та шквали

13.06.2018 / Новини

У західних, північних та центральних областях України протягом 12-13 червня оголошено штормове попередження.

Про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій, передає УНН.

“12-13 червня в західних, північних та центральних областях грози, місцями град та шквали 15-20 м/с, до кінця доби 12 червня на Закарпатті та Прикарпатті сильні дощі, подекуди крупний град та шквали 25-28 м/с”, — йдеться у штормовому попередженні № 7/12 про стихійні гідрометеорологічні явища.

Як раніше повідомляв УНН, користувачі соціальних мереж поділились світлинами та відео із сюжетами про негоду в Ужгороді. Зокрема, очевидці опублікували фотографії крупного граду, яким засипало місто.

Водночас у Державній службі України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області не підтвердили інформацію щодо підтоплення домогосподарств або знеструмлення населених пунктів внаслідок негоди. Про це заявила прес-секретар ДСНС в Закарпатській області Наталія Батир.

Зазначимо, що стихійні гідрометеорологічні явища — це атмосферні явища, які при досягненні певних значень (чи у випадку їхньої появи) за своєю інтенсивністю, періодом виникнення, тривалістю та площею поширення можуть завдати або завдали значних збитків господарству країни та населенню.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*