Волинським селянам допоможуть заробляти на молочній продукції

08.02.2018 / Новини

Волинська обласна рада звернеться до голів районних рад, об’єднаних територіальних громад області, селищних і сільських голів щодо сприяння особистим селянським підсобним господарствам у сфері виробництва і заготівлі молока.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 8 лютого, під час сесійного засідання депутати Волиньради вважають, що досі виробництво молока – одне з суттєвих джерел доходів для селян, – пише Волинська правда.

Натомість, паніку серед них викликає впровадження нового Державного стандарту України 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови». Згідно із цим документом Україна стає на шлях впровадження європейських санітарно-гігієнічних стандартів в процес переробки молока. Тож відповідно до стандарту на українських полицях магазинів має з’явитися молочна продукція лише трьох ґатунків: екстра-класу, вищого та першого.

Тому Волинська обласна рада має намір ініціювати роботу, метою якої буде напрацювання пропозицій до проекту Регіональної програми «Якісне молоко Волині». З цієї метою і надішлють звернення у села та райони.

Депутати проситимуть, зокрема, до 1 березня надати їм інформацію про кількість населених пунктів, чисельність великої рогатої худоби, наявність спеціального холодильного обладнання, а також про суб’єктів господарювання, які здійснюють заготівлю молока.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*