Волинський нардеп відстоюватиме повернення аналогового ефірного мовлення

21.09.2018 / Новини

Покриття усієї країни цифровим сигналом залишається проблемним, однак «опрацьовуються різні варіанти для усунення «білих плям». Про це повідомили у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення у відповідь на звернення народного депутата Ігоря Гузя щодо продовження дії аналогового ефірного мовлення у селах, селищах та невеликих містечках Волинської області та збільшення переліку кількості українських телеканалів.

Про це повідомляє прес-служба парламентаря.

Що не на кожній зустрічі обранця з громадою округу, зокрема, Любомльського та Іваничівського районів, люди скаржаться на відсутність у них українського сигналу. Як відомо, рішенням від 1 вересня ц.р. населення всієї України відключили від аналогового ефірного мовлення. І, частина жителів, особливо пенсійного віку, не мають достатньої кількості коштів (для придбання ТБ-тюнера) для переходу на цифрове або інтернет-телебачення, як цього вимагає державна політика.

У відповіді теж зазначається, що «вивчається питання оголошення конкурсу для розбудови загальнонаціональної цифрової мережі державного оператора телерадіомовлення, радіорелейного й супутникового зв’язку (Концерну РРТ) у смузі частот, до яких входять м. Горохів, м. Ковель, м. Луцьк, м. Камінь-Каширський, смт Любешів, смт Цумань та смт Шацьк Волинської області… А 95 % населення Волині має можливість доступу до загальнонаціональних цифрових телеканалів».

До слова, нардеп Ігор Гузь ще у 2016-му неодноразово звертався до уряду та профільних відомств з проханням вирішити питання національної безпеки на Волині. Адже, у прикордонних частинах Любомльського, Шацького, Любешівського, Ратнівського, Володимир-Волинського районів приймалися лише 1-3 програми українського аналогового мовлення.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*