Волинський нардеп просить Гройсмана знайти компроміс щодо транзитних авто (ВІДЕО)

26.05.2017 / Новини

«Це не проблема людей, що вони користуються автомобілями на іноземній реєстрації», – наголосив Ігор Гузь сьогодні в парламенті під час години запитань до Уряду.

Аби знайти компромісне рішення в проблемній ситуації, волинський нардеп звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана взяти це питання  під особистий контроль, – інформує прес-служба народного обранця.

Нагадаємо: учора Кабмін та комітет Верховної Ради з питань митної та податкової політики підтримав законопроект №4932 про введення плати за авто на іноземних номерах, який зобов’язує платити 2 євро в день за авто на єврономер при збереженні всіх митних умов, що є зараз.

«Президент Порошенко, якого я не раз запрошував до області, будучи днями вперше на Волині, заявив, що прикриє схему ввезення в Україну автомобілів на іноземній реєстрації. Ви знаєте, неодноразово були мітинги. Мої колеги вносили законопроекти різного характеру. Я розумію: є зловживання, є різні моменти. Але, в моєму окрузі №19 – 150 тисяч виборців, з яких кожен третій чи сім’я кожного третього «зв’язана» з кордоном і користуються такими автомобілями. Ці люди важкою працею заробляють собі копійку, не з доброго життя», – наголосив  нардеп.

Ігор Гузь, від імені свої виборців, звернувся з проханням до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана взяти тему з транзитними авто під свій контроль і знайти компромісне рішення в цьому питанні.

У відповідь урядовець зазначив:

«Знаю, що створена робоча група. Сам зустрічався 3-4 місяці назад з власниками авто. Це питання неоднозначне. Згоден, що потрібно вести діалог і знаходити вихід з цієї ситуації. Але треба бути дуже виваженим. Уряд готовий долучитися до цього процесу, коли будуть внесені зміни до українського законодавства».

Володимир Гройсман також пообіцяв, що обов’язково здійснить робочу поїздку до Волинської області.

Учора ж, під стінами Волинської ОДА зібралися власники автомобілів на польській та литовській реєстраціях. Водії протестували проти введення податку для власників автомобілів з іноземною реєстрацією.

До слова, волинський нардеп ще торік у листопаді разом з активістами – власниками таких машин та своїми колегами депутатами-мажоритарниками провели брифінг, де висловили чітку позицію «за» збільшення терміну перебування транзитних авто.

В Україні – близько півтора мільйона авто з іноземною реєстрацією. Значна частина – у прикордонних районах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*