Волинський нардеп – про “світло в кінці тунелю”

05.06.2017 / Новини

Волинський нардеп Ігор Гузь назвав 12 пунктів, які означають перемогу для України.

Їх він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Це, на думку нардепа, насамперед ухвалення безвізового режиму з ЄС, ратифікація цієї угоди Нідердандами, збільшення обсягів прямих іноземний інвестицій в Україні.

“Почнемо із #зради, щоб не казали, що я тут розповсюджую “ура-оптимізм” 🙂 В квітні відбувся спад промислового виробництва на 6,1% (з корекцією на ефект календарних днів насправді на 4,6%, але і це багато). Це значною мірою пов’язаною з спадом металургії, зокрема через блокаду окупованих територій. Так що, в принципі, все логічно, поки не відбудеться переналаштування на нові ринки закупки, підприємства будуть болюче адаптовуватися.

Але!

1. Безвізовий режим з ЄС остаточно прийнятий! Особисто мені це приємно, бо я всім це доказував в минулому році, що приймуть обов’зяково 🙂

2. Стокгольмський арбітражний суд прийняв проміжне рішення на користь України, яке скасовує принцип “бери або плати”, згідно угоди з “Газпромом”, де нас хотіли змусити виплатити шалені кошти за невибірку газу.

3. Нідерланди ратифікували угоду про Асоціацію з Європейським Союзом. Знялась остання перепона нашого асоціативного членства в ЄС.

4. Канада остаточно схвалила угоду про вільну торгівлю з Україною, і з моменту її вступу в дію відкриє для українських експортерів 98% свого ринку товарів, що є предметом двосторонньої торгівлі.

5. Оборот роздрібної торгівлі в січні-квітні 2017 року зріс на 5,8%

6. Обсяг прямих іноземний інвестицій в Україні на 1 квітня зріс на $0,73 млрд,, або на 2% (і це вже не докапіталізація російських банків, як в минулому році)

7. Продажі нових легкових автомобілів в травні на 48% перевищили показник травня минулого року, загалом за 5 місяців відбувся ріст ринку на третину.

8. А виробництво автомобілів за перші 4 місяців зросло аж на 91,8% після майже зупинки в минулому році (запрацював єдиний завод “Єврокар”)

9. В 2016 році число угод, пов’язаних із інноваційними компаніями України, збільшилося порівняно з 2015 роком на 32% – до 87. Це найвищий показник за всю історію існування галузі, повідомила Українська асоціація венчурного капіталу та прямих інвестицій

10. Україна з початку 2016/2017 маркетингового року станом на 24 травня 2017 року експортувала 40,114 млн тонн зернових, а це вже більше, ніж рекордний показник минулого року (39,487 млн тонн)

11. У першому кварталі експорт товарів до ЄС виріс на 24,5% у порівнянні із аналогічним періодом 2016 року.

12. Український стартап Grammarly залучив $110 млн інвестицій і це є абсолютним рекордом для українських стартапів”, – йдеться у дописі народного обранця.

1 Коментар Волинський нардеп – про “світло в кінці тунелю”

  1. Все сказане ніц не варте бо народ збіднів.йому далеко все що сказане гусьом а те що ковбаси нема на що купити то близько.то все пусті балачки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*