Волинський нардеп пояснив, чому в Україні потрібно легалізувати авто на іноземній реєстрації

18.06.2017 / Новини

Заяви президента покласти кінець автомобілям із іноземною реєстрацією породжують соціальну напругу та несуть втрати для держбюджету.

А розмови про підтримку національного товаровиробника, вважає народний депутат Ігор Гузь, – безпідставні.

Про це йшлося на телеканалі «Аверс» у передачі «Запитай у депутата» 16-го червня, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

«Я проти того, як заявив президент: тим чи іншим чином переслідувати власників авто з іноземною реєстрацією. Ми бачимо, що тут є дві сторони медалі: є номери із польською та литовською реєстрацією, що дає можливість купити автомобіль без сплати мита в державу. Якщо ж запитати просту людину, то вона має можливість придбати такий же автомобіль за 2 тисячі доларів, а не за 7 тисяч. Натомість Мінфін боїться, що зменшиться надходження в бюджет. Але я знаю точно, що надходження збільшаться, бо люди не шукатимуть схем обходу розмитнення. Також говорять, що ми захищаємо власного товаровиробника, але в нас немає автомобільних гігантів. Колись щось пробували з Ланосами, Шкоду випускали, але це дріб’язок, вже немає кого захищати», – наголосив Ігор Гузь.

Виходом із ситуації він вбачає процес легалізації уже ввезених машин з «бляхами». Для цього їх потрібно поставити на українські номери та, пояснює нардеп, зробити одноразову сплату. Окрім цього, сума розмитнення для автомобілів має бути в рази зниженою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*