Волинський нардеп: Децентралізація працює достатньо ефективно (ВІДЕО)

12.06.2018 / Новини

Народний депутат України Ігор Гузь переконаний, що реформа децентралізації є ефективною для управління на місцях та розвитку об’єднаних громад.

Таку думку він висловив під час прямого ефіру у Facebook у відповідь на запитання, поставлене під трансляцією.

“У моєму окрузі (виборчий округ №19 – ред.) створено 12 об’єднаних громад. Децентралізація працює достатньо ефективно. Я вірю в децентралізацію. Буду робити все можливе, щоб реформа продовжувалася не тільки в окрузі, але й в цілому в області та Україні!” – зазначив він.

Також наголосив, що потрібно змінювати психологію керівників громад, аби кількість додаткових надходжень реально збільшилася, – інформує прес-служба народного обранця.

“Насправді, ОТГ буде ефективною тоді, коли кожен місяць, кожен рік буде збільшувати надходження до бюджету – тобто отримуватиме сплату податків”, – додав Ігор Гузь.

Нардеп зауважив: “Наповнювати бюджет можуть підприємства, що будуть зареєстровані на території громади, що сплачуватимуть податки від підприємницької діяльності. Це ПДФО – 60%, що сплачується відповідній території і надходить у бюджет громади”.

До слова, понад тиждень тому з ініціативи Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя та Ігоря Гузя відбулася вже традиційна зустріч голів 12-ти ОТГ Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомльського районів із експертами з розвитку громад.

Під час заходу керівники поділилися досвідом щодо організаційно-економічних аспектів поліпшення інвестиційного клімату в громадах. Також – представники UkraineInvest у Західній Україні Ольга Сивак та Андрій Павлів надали їм практичні рекомендації щодо залучення інвесторів в ОТГ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*