Волинський депутат облаяв журналістку, бо написала “невигідну” йому статтю

28.04.2018 / Новини

Луцька журналістка Першого Еля Коротинська обурена поведінкою волинського депутата Олексія Панасюка.

Журналістка пише, що напередодні слухання в Апеляційному суді, на якому було розглянуто справу про ДТП, де він був фігурантом, Олексій зателефонував в редакцію Першого і запросив відвідати засідання 26 квітня, – інформує Перший.

Чоловік оскаржив попереднє рішення суду першої інстанції, яким Олексія Панасюка було визнано винними у порушення ПДР та накладено штраф у розмірі 340 грн. Під час садідання посадовець обіцяв висловити свою позицію щодо самого інциденту, яку не врахували в Луцькому міськрайонному суді.

Під час засідання, Олексій Панасюк та інший учасник ДТП мали змогу пояснити свої позиції. Зрештою суддя Апеляційного суду Борсук ухвалив залишити апеляційну скаргу Панасюка без задоволення.

“Зауважу, що сам Олексій Панасюк під час засідання вів себе доволі емоційно, дозволяв хамити у бік опонента і попри рішення суду щодо відсутності вини Бецка – називав винним у скоєнні ДТП та ображав його, через що суддя зробив депутату зауваження. І це при тому, що цей чоловік набагато старший за нього, певно годиться в батьки і має мабуть зо 40 років водійського стажу. З першого погляду стає зрозуміло, що чоловік аж ніяк не заможний, втрапив у злощасне ДТП з депутатом на старенькому Пассаті, тим не менше – Бецко вів себе стримано. Тим паче й суд констатував – він у скоєнні ДТП невинен”, – пише Еля Коротинська на своїй сторінці у Facebook.

“Олексій Панасюк вочевидь вирішив, що заручився підтримкою мас-медіа які мають написати статтю виключно на основі його свідчень та пояснень. Тож під час засідання – періодично підморгував у мій бік, а після відмови суду – наполягав проїхатись з ним на місце ДТП, аби показати як насправді (на його думку) усе відбувалось”, – додає вона.

Журналістка відмовилась від запрошення і вирішила, що матеріалу для написання статті у неї вдосталь: для об’єктивності зробила запис пояснень обох учасників слухання, сфотографувала схему ДТП.

“Справа була доволі банальною і мого досвіду та знань вистачало, аби зрозуміти найменші подробиці інциденту. Тим паче – у мене не було підстав піддавати сумнівам рішення Апеляційного та Луцького міськрайонного суду, які є законними”, – впевнена журналістка.

Вона повернулась до редакції, описала всю суть справи, подала позиції усіх сторін, дібрала з мережі інтернет посилання на попередні публікації по цій темі й опублікувала матеріал.

Стаття журналістки: Волинському депутату Олексію Панасюку доведеться заплатити штраф за ДТП

Після цього сталося найцікавіше, зазначає жінка, по обіді 27 квітня, розлючений Олексій Панасюк зателефонував у редакцію Першого та у грубій непристойній формі почав висловлювати претензії щодо матеріалу редакторці видання Перший Ірині Костюк. Більше того, почав ображати саму журналістку, називаючи “тупою”, “дурою”, ідіоткою і навіть “конченою су*ою”. Такі слова він повторював кілька разів поспіль, підкріплюючи їх нецензурщиною.

“Вочевидь саме такий лексикон для депутата Волинської обласної ради Олексія Панасюка є найбільш прийнятним при спілкуванні з журналістами. За його словами, я написала зовсім не те, що було потрібно і як було насправді”, – розповідає Еля Коротинська.

“Відзначу, що за понад 10 років роботи у ЗМІ я мала не так багато відвертих конфліктів з публічними людьми і завжди намагалась знайти компроміс. Я неодноразово чула у свій бік плітки, про те, що я коханка якогось шишки… Мені не один раз натякали на те, що «дадуть по-голові”, якщо не перестану копатись в якійсь темі. Марно пропонували «”парішать”… Були навіть випадки, коли мені доводилось захищати свої матеріали у суді.

Та по нині жоден з написаних мною матеріалів не визнано таким, що містить наклеп чи брехню. Я доволі багато відпрацювала у судах різних інстанцій, пишучи сотні матеріалів на різні теми: від крадіжок і вбивств до банкрутств великих підприємств і звісно про ДТП різної складності. Мені довелось опрацювати тисячі судових справ, та ніколи, повторюсь НІКОЛИ!!!! Мене так відверто не ображали за об’єктивність!”, – обурюється журналістка.

Почувши запис розмови Ірини Костюк та Олексія Панасюка, вона була вражена від почутого.

“Менше з тим – я зателефонувала Олексію Панасюку, аби розставити усі крапки над і. Та у відповідь – я знову ж таки почула хамство і зверхність. Депутат почав заявляти що ми написали не те, що треба. Я спробувала пояснити йому, що я – журналіст, а не особистий секретар, який має виконувати його вказівки. Пояснила, що подала обидва коментарі сторін, заради збалансованості та об’єктивності матеріалу. Однак Олексій Панасюк не зважав на мої пояснення і продовжив хамити та кричати, після чого – просто кинув телефон”, – запевняє вона.

“Отож, НЕвельмиШАНОВНИЙ Олексій Панасюк. Кричіть у себе вдома на собаку, дружину чи тарганів у коморі. А там, де ви публічна особа – дотримуйтесь хоч якоїсь етики, якщо ви про це колись чули. Ви – депутат обласної ради і така ваша поведінка – просто ГАНЕБНА. Я не зобов’язана вам нічим і танцювати “під вашу дудку” не буду.

В першу чергу своїми словами ви особисто образили мене – як жінку, як матір двох дітей і лише в крайню чергу – як журналіста. Більше того – ваші звинувачення та претензії щодо матеріалу я сприймаю, як втручання у редакційну політику і мої думки поділяє керівництво видання Перший та вся редакція.

Треба назавжди пояснити депутатам, чиновникам і посадовцям те, що ЖУРНАЛІСТИ – НЕ їхні СЕКРЕТУТКИ, НЕ РАБИ і НЕ наймані ПИСАРІ, які мають “танцювати під чиюсь дудку”, – пише на своїй сторінці у соціальній мережі журналістка Першого.

Окрім цього, вона зазначає, що не подаватиме позов до суду про образу честі, гідності й ділової репутації. Проте, вона вважає, що подібні факти мають бути відомі загалу.

“Олексій Панасюк – ваша поведінка ГАНЕБНА і недостойна чоловіка та депутата обласної ради. Ви плюнули у душу не лише особисто мені, а й усій редакції Перший”, – звертається вона до депутата.

Аудіозапис телефонної розмови Олексія Панасюка без цензури:

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*