Волинський боєць пише картини заради хворої дівчини з Шацького району (ФОТО)

24.02.2017 / Новини

Боєць АТО, айдарівець Руслан Кашаюк з Волині малює картини, щоб допомогти іншим бійцям.

Він отримав дуже важкі поранення, а тепер допомагає адаптуватися після війни іншим, – пише Вісник.

Відома волинська мисткиня Тетяна Мялковська на волонтерських засадах узялася проводити з такими хлопцями, як Руслан, арт-терапію.

“Я розумів, що мушу рятуватися. Тетяна Мялковська під час реабілітації вдихнула в мене життя. Сьогодні я вже маю кілька серій робіт, виконаних на склі. І тепер сам допомагаю тим, хто повертається з фронту, проводжу реабілітації”, – зізнається айдарівець.

Картини на склі Руслана Кашаюка вже неодноразово бували на виставках. Нещодавно одна відкрилася в Луцьку, в бібліотеці для юнацтва. Тут представлена серія «Айдар» – 24 портрети хлопців, багатьох з яких уже немає на цьому світі. А ще – цикл робіт «Ангелочки для Марійки».

«Перед Новим роком випадок мене звів з дівчиною непростої долі Марійкою Дударчук із села Мельники Шацького району. В неї десять років тому відмовили нирки. Кожен день Марійка бореться за своє життя, хоч це нелегко. Батьки не можуть бути донорами, тому кинулися шукати порятунку для дитини по закордонних клініках. Найбільш прийнятний варіант запропонували у Білорусі. Та ціна питання – 65 тисяч доларів. Для сільської родини ця сума непідйомна. Батьки втрачають надію, адже за таких обставин уже втратили одну дитину – сина, організм якого не сприймав гемодіалізу, й він помер. Тому ми, бійці батальйону «Айдар», узялися допомогти Марійці. Зокрема, я створив цикл робіт «Ангелочки для Марійки». Картини виставлені на продаж. Кожна виручена копійка піде на благодійність. Одну з них уже купили побратими. Я впевнений: кожному, хто відгукнеться, ці ангелочки принесуть щастя», – каже Руслан.

Також можна просто переказати кошти на лікування Марії Дударчук. Реквізити: картка «Приватбанку» 5168 7572 8643 3166, для Дударчук Марії Володимирівни.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*