Волинських митників перевіряють на причетність до контрабанди 1,5 тонни бурштину

25.03.2016 / Новини

У зв’язку з початком службового розслідування щодо незаконного проходження через митний пост «Ягодин» рекордної півторатонної партії бурштину двох заступників начальника Волинської митниці Державної фіскальної служби, Юрія Мацібору та Юрія Терещука, відсторонили від виконання обов’язків.

Про це йшлося під час засідання комісії Громадської ради при ДФС області 24 березня, – повідомили в коментарі ІА Волинські Новини у прес-службі ДФС у Волинській області. Згідно з повідомленням, таку інформацію озвучив заступник начальника Волинської митниці Михайло Богатирчук.

У прес-службі фіскалів також уточнили, що ці особи не звільнені з посади, а лише тимчасово відсторонені на час проведення розслідування.

«Це – звичайна практика, поки ведеться розслідування, відповідальні особи відсторонені від виконання обов’язків», – посянили у ДФС.

Нагадаємо, рекордні 1,5 тонни бурштину затримали 3 березня 2016 року польські митники на пункті пропуску “Дорогуськ”, який “прогавили” волинські митники. Загальна вартість товару близько 24 мільйонів злотих (5,6 мільйона євро.) Бурштин був схований у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України в Польщу. У Держприкордонслужбі спочатку пояснили, чому не перевіряли вантажівку з бурштином на Волинській митниці – вона прийшла у пункт пропуску “Ягодин” повністю оформленою.

Натомість в СБУ заявили, що волинські митники і прикордонники причетні до бурштину, затриманого в Польщі.

На тлі бурштинового скандалу на Волині нещодавно призначеному очільнику Волинської митниці Олександру Шавлаку закидають “бурштинове” минуле. Зокрема, у деяких ЗМІ йдеться про те, що Олександр Шавлакможе бути причетним до оборудок з контрабандою, зокрема, бурштину – свого часу через пропускний пункт “Нові Яриловичі” Чернігівської митниці, яку він очолював, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам у Європі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*