Волинську податківицю судили за хабар

26.12.2017 / Новини

За одержання неправомірної вигоди засуджено працівницю ГУ ДФС в області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурори відділу прокуратури Волинської області підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди працівницею Головного управління Державної фіскальної служби в області.

Головний державний податковий ревізор  у 2015 році, проводячи планову документальну перевірку одного з підприємств області, виявила факти недотримання суб’єктом господарювання податкового законодавства й несплати ним податків до бюджету на суму понад півмільйона гривень.

Повідомивши про це керівнику підприємства, ревізор запропонувала йому залагодити проблему та уникнути сплати донарахованих податків та штрафних санкцій усього за 20 тисяч гривень «подяки».

Керівник підприємства погодився, проте згодом повідомив про факт надання неправомірної вигоди у правоохоронні органи.

Володимир-Волинський міський суд визнав податківицю винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 368 КК України, та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 400 грн.) з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 2 роки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*