Волинські правоохоронці відхрещуються від звинувачень у «кришуванні» контрабанди бурштину (відео)

23.03.2016 / Відео, Новини

У «кришуванні» контрабанди бурштину ціною майже у 6 мільйонів євро спецслужбовці звинувачують волинських митників та прикордонників, але фіскали таку інформацію спростовують.

Чи справді до нелегального перевезення «сонячного каміння» через україно-польський кордон причетні волинські посадовці, спробували розібратися журналісти ТРК Аверс.

Нагадаємо, у пункті пропуску «Дорогуськ», що сполучається з українським «Ягодином», польські митники затримали зловмисників, які намагалися перевезти через кордон 1,5 тонни бурштину. Перед спецслужбами України постало питання, як на «Ягодині» не помітили таку велику партію нелегального товару. Своєю чергою, представники прикордонної служби одразу взялися пояснювати ситуацію. З їх слів, фуру, в якій знаходився бурштин, оформлювали та опломбовували в одній з центрально-східних внутрішніх митниць України, а тому безпосередньо на пункті пропуску «Ягодин» запечатаний товар не перевіряли.

Речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Фейсбук повідомила, що спецслужба викрила банду, яка організувала переправлення до Польщі бурштину. Як написала Гітлянська, до злочинної групи входили волинські митники та прикордонники.

Журналісти вирішили дізнатися у прес-службі Волинської митниці ДФС, чи причетні до злочину фіскали. Але наразі ті ситуацію не коментують, кажуть, що проводять внутрішнє розслідування.

«За фактом незаконного переміщення бурштину в зоні діяльності Волиської митиці ДФС розпочато службову превірку. Відтак Волинська митниця після завершення розслідування поінформує про його результати», – розповіла речник Волинської митниці ДФС Ірина Конограй.

Натомість речник Луцького прикордонного загону Олег Личковський коментувати ситуацію різко відмовився та декілька разів посилався на помічника голови Державної прикордонної служби України Олега Слободяна, який всіляко намагався виправдити митників.

Своєю чергою, у Головному управлінні Служби безпеки у Волинській області про нелегальне перевезення бурштину говорити відмовляються. Але аргументують свою позицію вже під іншим приводом, мовляв, не хочуть перешкоджати роботі слідчих органів.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*