Волинські ОТГ отримають від держави 106 мільйонів на розвиток (ВІДЕО)

03.07.2018 / Новини

Волинь – на четвертому місці серед областей України, що активно працюють над створенням ОТГ.

За офіційними даними, на сьогодні в нашому регіоні вже створено 40 об’єднаних територіальних громад, 41 ж, Торчинська, наразі пасе задніх.

Тим, що вже функціонують, як то кажуть – карти в руки, тож їх запросили до написання проектів для покращення та розвитку своєї інфраструктури. Гроші, а саме 106 мільйонів, на так звані добрі справи виділить держава, – ідеться у сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Під виділену субвенцію від держави на 106 мільйонів волинські ОТГ розписали аж 153 найрізноманітніші проекти, каже Денис П’ятигорець. Чекати реального надходження коштів довго не доведеться, до кінця серпня, стверджує посадовець, область їх отримає. Більше того, ці кошти є перехідними і, якщо якась громада не встигне освоїти їх у цьому році то матиме можливість це зробити у наступному.

Раніше мали місце випадки, коли через не фаховість або безвідповідальність місцевих чиновників заплановані кошти так і не були використані – чи то тендер пізно було оголошено, чи результати вже проведених торгів скасовували, чи комусь спадало на думку несподівані зміни у проектну документацію вносити…

До слова і цьогоріч, те, як і коли проводити тендери чи витрачати кошти, ніхто ні з району, ані з області не контролюватиме.

Найприскіпливішим контролером всіх фінансових витрат на місцях, каже Денис П’ятигорець, буде громада.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*