Волинські обранці підтримали вимоги військових пенсіонерів

08.02.2018 / Новини

Депутати підтримали звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо перерахунку та виплати пенсій військовим пенсіонерам та пенсіонерам силових відомств.

Про це йшлося сьогодні, 8 лютого, під час засідання позачервгової 18-ї сесії обласної ради, – пише Волинь-online.

Нагадаємо, військові пенсіонери Волині заявляють, що протягом років влада обманює військових ветеранів щодо перерахування нових розмірів пенсій, ігноруючи усі їхні звернення.

Відповідно до статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», усі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення для відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за законом, або у зв’язку із введенням для них нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій в розмірах, встановлених законодавством. Перерахунок пенсій здійснюється на момент виникнення такого права і провадиться у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

«Упродовж останніх років органи державної влади України маніпулюють чинним законодавством та ігнорують передбачений перерахунок пенсій військовим пенсіонерам та пенсіонерам силових відомств із урахуванням передбаченого грошового забезпечення», – йдеться у зверненні.

30 серпня 2017 року Кабінетом Міністрів України була прийнята постанова № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», яка відкривала можливість перерахунку раніше призначених пенсій та збільшення їх розмірів. Військовослужбовці та пенсіонери силових відомств очікували, що багаторічний безлад у пенсійному забезпеченні буде припинений і особи, звільнені з військової служби, та пенсіонери силових відомств отримають суттєву матеріальну підтримку від держави:

«Водночас, їх надії були знищені Постановою Кабінету Міністрів від 27 грудня 2017 року № 1052, яка відтермінувала набрання чинності Постанови №704 від 30 серпня 2017 року до 1 січня 2019 року. – наголошують у зверненні.

Крім того, проектом Закону України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо перерахунку пенсій осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», який планується прийняти в лютому цього року, розмір пенсій військових пенсіонерів не залежатиме від грошового забезпечення діючих військовослужбовців, а буде нараховуватися залежно від:

– заробітної плати, з якої нарахована пенсія на час звільнення;

– середньої зарплати по Україні на час звільнення;

– середньої зарплати на теперішній час та вислуги років.

На думку військових пенсіонерів, це є черговим обманом соціально незахищених громадян із боку влади.

Депутати Волинської обласної ради у звернені просять виконання статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» шляхом виділення необхідних фінансових ресурсів та проведення перерахунку вказаної категорії пенсій у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України; невідкладно скасувати постанову Кабінету Міністрів України № 1052 від 27 грудня 2017 року; не допустити прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких Законів України щодо перерахунку пенсій осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», який передбачає погіршення пенсійного та соціального забезпечення відповідних категорій осіб.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*