Волинські митники притягнуть до відповідальності любомльських контрабандистів

14.11.2017 / Новини

Любомльських контрабандистів чекає штраф в розмірі ста відсотків вартості вилученого товару.

Наприкінці вересня цього року четверо жителів Любомльського району серед ночі були затримані прикордонниками ВПС «Рівне» на відстані 10 метрів від лінії Державного кордону України за спробу незаконного його перетину в напрямку Польщі.

Метою молодих спритників було переміщення поза митним контролем за допомогою гумового надувного човна цигарок білоруського виробництва – загалом 3 тисячі пачок вартістю 57,6 тис грн, – інформують у прес-службі Волинської митниці.

Крім адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язане зі спробою незаконного перетинання державного кордону України групою осіб (штраф кожному до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), зловмисники постануть перед судом за дії, що караються відповідно до статті 482 Митного Кодексу України.

За протоколами про порушення митних правил, складеними за матеріалами прикордонників, любомльських контрабандистів чекає штраф в розмірі ста відсотків вартості вилученого товару з конфіскацією самого товару і надувного човна як транспортного засобу, що використовувався для переміщення предметів правопорушень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*