Волинські громади від заготівлі чорниці отримали понад 900 тисяч гривень

29.06.2018 / Новини

З початку сезону заготівлі до місцевих бюджетів Волині сплачено майже 920 тисяч гривень рентної плати за спецвикористання дикорослої продукції.

Сума отриманої громадами ренти від заготівлі перевищує минулорічні показники у 8 разів. Втім, прогнозувати такий же фінансовий ріст за підсумками чорничного сезону поки зарано через нестійкі погодні умови, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

“Однак, на часі для кожного керівника місцевого самоврядування уважно проаналізувати діяльність заготівельників на території громади з тим, щоб переконати їх сплачувати всі податки. Саме з початком заготівлі стратегічно важливої для області чорниці та іншої дикорослої продукції керівники органів місцевої влади повинні подбати про легальну діяльність представників підприємництва, які є учасниками сезонного заготівельного бізнесу”, – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Серед визначених законом податкових платежів, що повинні поповнити бюджети всіх рівнів, – рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок. Переважна сума від їх надходжень зараховується до бюджетів громад.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*